Vatandaş Yeni Vekillere Sesleniyor "Ayrışmayın, Memleket İçin Bir Olun"

NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran Milletvekilliği seçimleri Nevşehir’de de iki siyasi partiden 3 milletvekilinin seçilmesi sonucunu ortaya çıkardı. Peki şimdi ne olacak?. Her iki siyasi partinin Vekilleri ayrı telden mi çalacak, yoksa memleket önceliğimiz deyip bir araya gelebilecekler mi?.

13 Yıl süren AK Parti iktidarının ardından şimdi gözler hangi partinin kiminle kol kola girip koaliasyon yapacağına çevrildi. Tek başına hükümet olamayan AK Parti, CHP, MHP ya da HDP ile bir koailasyon kurabilecek ve ülkeyi hükümetsiz kalmaktan ya da bir kaos ortamından kurtaracak mı?. Ya da üç muhalefet partisi bir araya gelip bir koalisyon hükümeti oluşturabilecek mi?. AK Parti azınlık hükümeti kurup ülkeyi yeni bir seçime kadar idare edebilecek mi?. Tüm bu soruların cevapları başkent siyasetindeki pazarlıkların ardından yanıt bulacak.

Ülke siyasetinde bu senaryolar konuşulurken, seçimin ardından Nevşehir’de vatandaşın gündeminde AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili Vekillerin yeni dönemde ayrı ayrı telden mi çalacakları yoksa memleket yararına bir araya gelip gelemeyeceklerine çevrildi.

AK Parti’nin 2002 Yılından bu yana meclise gönderdiği vekiller arasında genel itibariyle yaşanan birlik ve bütünlüğün yeni dönemde yaşanıp, yaşanmayacağı merak konusu.

2002 Seçimlerinden bu yana Mehmet Elkatmış – Osman Seyfi ve Rıdvan Köybaşı, Rıdvan Köybaşı- Ahmet Erdal Feralan ve Mahmut Dede, Ahmet Erdal Feralan- Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider arasındaki uyumun ilimize önemli kazanımlar sağladığında birleşen Vatandaşlar, bu yeni dönemde Mustafa Açıkgöz- Murat Göktürk ve Mehmet Varol’un siyasi görüşleri ne olursa olsun Memleket yararına ortak çalışmalar sergilemesini istiyor.

Vatandaşlar; “Seçim sonuçları ile ilimizde 2 Ak Parti’den, 1 de Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili yeni dönemde ilimizi TBMM’de temsil etmeye hak kazandı. Bu yeni dönemde tüm vekillerimizden aklı selim bir temsil bekliyoruz. Zira daha önce bir dönem AK Partili Nevşehir milletvekilleri arasındaki kutuplaşmanın bile ilimize ne zararlar verdiğini hepimiz gördük. Bu dönemde de AK Partili ve MHP’li vekiller arasında yaşanabilecek olan fikir ayrılıkları, birinin Ak dediğine diğerinin Kara demesinden en çok memleketimiz zarar görecek. Belki şimdi vekil olarak Türkiye Millet Meclisine gidecek isimler 4 yıl sonra, ya da erken bir seçimle görevden ayrılmak durumunda kalacaklar, ya da tekrar seçilip yollarına devam edecekler. Ancak herhalükarda yaşanabilecek bir fikir ayrılığından zararı Nevşehir görecek. Memleketin ortak değerlerinde, kazanımlarında birleşemeyen bir Vekalet istemiyoruz. Partileri, düşünceleri, siyasetleri ayrı olsa da Açıkgöz, Göktürk ve Varol’un siyaset yapmak yerine memleketleri için bir araya gelmelerini bekliyoruz” diye konuştular.