Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanlığı Aday adaylığı için görevinden istifa etti.

30 Mart 2014 Mahalli Seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, kamuoyundan gelen yoğun istek ve talepler üzerine 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanlığı Aday adaylığı için "Bende Varım" dedi. 

Nevşehir'in yetiştirdiği sevilen saygın isimlerinden Savaş Benli, AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanlığı resmi başvurusu için İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik görevinden istifa etti. Benli'nin İl Özel İdaresi Personeli ile veda toplantısı düzenleyerek helallik isteyeceği ve ardından da AK Parti İl Başkanlığına giderek resmi başvuruda bulunması bekleniyor. 

Savaş BENLİ Kimdir?

1977 yılında Nevşehir’de doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi Nevşehir’de tamamladıktan sonra 1994 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. 1998 yılında buradan mezun olarak aynı yıl, Maliye Bakanlığının açmış olduğu sınavla Kırşehir Defterdarlığı emrine atandım. 2000 yılında İzmir ve İstanbul illerinde vatani görevimi tamamladım. 2007 yılında Milli Emlak Müdür Yardımcısı olarak Yozgat Defterdarlığı emrine, 2010 yılında muhasebe uzmanı olarak yine Yozgat Defterdarlığı emrine atandım. Aynı yıl içerisinde Maliye Bakanlığınca açılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavıyla Rize Defterdarlığı emrine Milli Emlak Müdürü olarak atandım. 2011 yılında yer değiştirmeyle Konya Defterdarlığı emrine Milli Emlak Müdürü unvanıyla atandım. 2013 yılında memuriyetten istifa ederek 2014 Mart yerel seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanlığı için Ak Partiden aday adayı oldum. Aday gösterilmemem üzerine tekrar döndüm. 2017 yılında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun tensipleriyle Nevşehir İl Özel İdaresi’ne Genel Sekreter Unvanıyla atandım. Halen aynı unvanla görev yapmaktayım. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde “Tezli” Yüksek Lisans yapmaktayım. “Üniter Devlet Yapılanması İçerisinde Merkez Yerel İlişkisinin İl Özel İdareleri Üzerinden Tahlili” konulu tezi enstitüye sunmuş bulunmaktayım. Sermaye Piyasası Kurulunun açmış olduğu sınavlarda başarılı olarak “Gayrimenkul Değerleme Uzmanı” olmaya hak kazandım. Orta düzeyde İngilizce bilmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

                                                                                                               Savaş BENLİ