NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ülkü Ocağı Başkanı Yahya Leblebici, Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu almak isteyenlerin Ülkü Ocakları Başkanlığına müracaatta bulunabileceklerini söyledi.

Konuyla ilgili detaylı bilgilere Ülkü Ocaklarının genel merkezinin internet sitesinden de ulaşılabileceğini söyleyen Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Neden Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu?”

1946 yılında Osmaniye’nin Rızaiye Mahallesi’nde dünyaya gelen Ruhi Kılıçkıran çocuk yaşta babasını kaybeder. Annesi Münire Hanım ve ağabeyi tarafından yetiştirilir. İlk ve orta tahsilini tamamlayan Kılıçkıran Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kaydolur. 4 Ocak 1968 tarihinde Site Yurdu kantininde kanlı eller tarafından şehit edilerek kazanmış olduğu okuma hakkı gasp edilir. Maddi yetersizlikler içerisinde eğitim hayatına devam etmeye çalışırken şehit edilen Ruhi Kılıçkıran, adeta açlık orucuna girerek ailesine bir şey belli etmemeye çalışır. Yol parasından iktisat edebilmek için son bayramını da ailesinden ayrı geçirir. Ve ailesine gönderdiği fotoğrafın arkasına şu notu düşecektir: Bensiz geçen Kurban Bayramınızı kutlar, ellerinizden saygıyla öperim…”. Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu üniversiteyi mukim oldukları şehirlerin dışında kazanan başta Ülkü Ocaklılar olmak üzere ihtiyaç ve talep sahiplerini de kapsayacak şekilde daha yolun başında genç üniversite adaylarının moral motivasyonlarını yüksek tutmak ve vakıf şuurundan hareketle hayırda yarışı teşvik için ortaya koyulmuş bir projedir. Bir gelenek haline getirilmesi planlanan proje Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi kurumsal kimliğinde güvence altına alınarak başlatılacaktır. Proje kapsamında Üniversiteyi kazanan genç arkadaşlarımızın kayıt süreci ve dini bayramlardaki ilk otobüs veya tren gidiş bilet ücretlerinin karşılanması hedeflenmektedir.

Başta Ülküdaşlarımız olmak üzere tüm öğrencilerimize manevi desteğin yanında asgari olarak aile ekonomilerine maddi bir katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Ayrıca üniversite şehirlerine ulaştıklarında ülkücü konukseverliğiyle iniş peronlarında Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu Stantlarında karşılanarak, eğitim ve şehir danışmanlığı hizmetleri de sunulacaktır.

Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.ulkuocaklari.org.tr internet sitemizden ve Ülkü Ocakları İl Temsilciliklerinden edinebilirsiniz.