NEVŞEHİR(MHA) 1 Kasım tarihinde yapılan ve Nevşehir’de yeniden AK Partinin üç milletvekilliğini de kazandığı seçimlerin ardından Milletvekillerinin meclis bünyesinde ne tür görevler alabilecekleri merakla bekleniyor.


26. Dönem Milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yemin ederek görevlerine başlayan AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in yine sadece komisyonlarda mı görev alacakları, meclis bünyesinde ve ya parti genel merkezinde etkin bir göreve getirilip getirilmeyecekleri önümüzdeki günlerde belli olacak.

Milletvekillerinden Mustafa Açıkgöz, 5 ay süren ilk dönemki Milletvekilliği döneminde meclis ve parti düzeyinde herhangi bir görev almamıştı. Vekil Murat Göktürk ise ilk dönem Milletvekilliğinde Adalet Komisyonunda görev almıştı. Vekil Ebubekir Gizligider ise yine ilk dönem Vekilliği süresince AB Uyum Komisyonunda görev yapmıştı.

Dört dönemdir AK Partiye 3 Vekil veren Nevşehir’in artık gerek meclis bünyesindeki görevlerde, gerekse Parti genel merkezindeki görevlendirmelerde daha etkin görevler almaları bekleniyor. Son erken seçimlerin öncesinde Aksaray’a iki bakan veren AK Parti genel merkezinin Nevşehir’e de bir Ahde Vefa göstererek Nevşehirli vekillere daha etkin görevler vermesi isteniyor, arzu ediliyor.