DÜNYA KADINA MUHTAÇ, KADIN DA ASIL ÖZGÜRLÜĞÜNE.

Her yıl dünyaca kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, şiddete karşı bilinçlenme ve benliğini kazanma açısından önemli bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Yılda bir kez dahi olsa bile, ülke ve dünya gündeminde olması bireysel gereksinimin önemini ortaya koyacaktır.

Dünya ve ülkemiz kadınları evde, sokakta, yolda, devlet kapısında veya herhangi bir platformda saygıyı hak eden özelliğe sahiptir. İnsan olma özelliği bunun tek nedenidir. İnsan unsuru erkek veya kadından oluşur. Birine has edilecek bir ünvan değildir, her ikisini de kapsar. O yüzdendir ki, bir elmanın yarısı misali ile anlatmışızdır birbirimizi.

Kadına verilen değer; dinler, devletler, toplumlar üstüdür. Her öge kadına üstün değer verir, vermek zorundadır. Kadın, annedir.. Kadın, eştir.. Kadın, kardeştir.. Kadın illa ki bizden biridir. Bizden gayri değildir.

Bizler, "Cennet, anaların ayakları altındadır" diyen Sevgili Peygamber'in ümmetiyiz. Yine O'nun bize nasihati şöyledir:
“Kadınlarınızın hakları konusunda Allah’a hesap vereceğinizi unutmayın. Çünkü onlar Allah’ın size emanetidir”

Kadına karşı erkeğin ve erkeğe karşı kadının tahakküm ve şiddetli davranışlarından uzak bir toplumda yaşamayı arzu etmekteyiz.
Kadınları medyada şiddet ve eziyet içerikli haberlerde yer alması yerine Türkiye'nin çeşitli kademelerinde lider yapısıyla, yuvasında da mutlu yüzüyle görmek istiyoruz.

Dünya, bu yönleriyle kadına muhtaçdır. 
Kadın ise, bu olumlu yönlerine.

Bu duygularla Nevşehir, Türkiye ve Dünya üzerinde yer alan tüm kadınların kadınlar gününü saygılarımla tebrik ederim.

OP.DR. FATİH YAKUT
AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ A.ADAYI