BBP’nin eski Genel Başkan Yalçın Topçu İhsanoğlu’nun küresel güçlerin dayatması olduğunu belirtti.Muhsin Yazıcıoğlu 2007'de milli iradenin yanında olup Abdullah Gül'ü desteklediği gibi bizde 10 Ağustos'ta milli iradenin yanında olup Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz dedi...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıklaması parti tabanında büyük tepki aldı. Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İhsanoğlu’nun küresel güçlerin bir dayatması olduğunu belirterek, böyle bir adayı desteklemenin siyasi çizgilerine ihanet olacağını söyledi. Topçu, “İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı bilumum Haçlı kuvvetlerini mutlu edecektir. Bize düşen bu Haçlı kuvvetlerinin hevesini kursaklarında bırakmaktır” dedi. Topçu, seçimde Başbakan Erdoğan’a oy vereceğini söyledi. STAR’a konuşan Topçu şunları kaydetti:
-Mevcut BBP yönetiminin siyasi duruşunu benim onaylamam asla söz konusu değildir. Küresel güçlerin dayatması bir adayı, içteki geleneksel egemen güçlerin allayıp pullayıp sahaya sürdükleri bir kişiliği benim desteklemem demek, 40 yıllık siyasi çizgime ihanet olur.
-İhsanoğlu hakkında olumlu sözlerin bir algı operasyonunun sonucu olduğunu düşünüyorum. Bulunduğu siyasi konsept maalesef Türkiye’yi yeniden vesayete mahkum etme amacı taşımaktadır.
-İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı bebek katili İsrail’i, dolar düşkünü şahsiyet yoksunu Suudları, İslam düşmanı sinsi İngilizleri, bilumum Haçlı kuvvetlerini mutlu edecektir.
-Bize düşen bu Haçlı kuvvetlerinin hevesini kursaklarında bırakmaktır. Benim Alperenlikten, ülkücülükten, dava adamlığından anladığım budur.
ERDOĞAN ÇANKAYA'YI HAK EDİYOR
-İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği döneminde de yaptığı icraatlarıyla Filistin meselesinde, Suriye meselesinde bir kısım küresel mecburiyetlere mahkum olmuş birisidir. Aynı mecburiyete mahkum eden odaklar bugün İhsanoğlu’nu Türkiye’nin başına geçirme derdine düşmüştür.
-Karşısındaki aday olan Sayın Erdoğan ise küresel çarklara karşı duran, sadece bu aziz milletin gücüne inanmış, hiçbir yere mecburiyet hissetmeyen bir kişilik olarak karşımızda duruyor. Bize yakışan elbette Sayın Erdoğan’a destek olmaktır.
-CHP ile, bilumum sol örgütlerle, partilerle bir araya gelmek bizim için en hafif değerlendirmeyle zuldür. Böyle bir siyasi konseptte yer almayı kendime ve değerlerime uygun görmem.
-Alperen Ocaklarının tavrını destekliyor ve kendi öz değerlerine sahip çıkma noktasında onurlu bir tepki olarak görüyorum. Muhsin Yazıcıoğlu düşmanı kesimlerle bir araya gelmeme noktasındaki kararlı duruşlarını da tarihe düşülmüş kıymetli bir not olarak gördüğümü ifade ediyorum.
-Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğimi net bir şekilde açıkladım. Kendisi öteden beri yürüttüğü siyasi mücadelesi ve kişiliğiyle Cumhurbaşkanlığı makamını her şeyiyle hak eden bir kişidir.
-Karşımda küresel bir proje olarak gördüğüm İhsanoğlu ile her şeyiyle yerli duran bir Erdoğan var. İhsanoğlu seçilirse eski Türkiye’nin çarkları yeniden işleyecek, Erdoğan seçilirse yepyeni bir Türkiye ortaya çıkacak.
-Kendi medeniyet değerleri ve medeniyet coğrafyasıyla barışmış bir Türkiye için Erdoğan tercihini daha doğru ve anlamlı buluyorum.
BBP’DE İHSANOĞLU DEPREMİ
BBP, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nu destekleme kararına karşı çıkan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve MKYK Üyesi Metin Gündoğdu’nun tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkine karar verdi. Partiden yapılan yazılı açıklamada,  Bozok ve Gündoğdu’nun, durumlarının görüşüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok’un, ‘Basın huzurunda disiplin gerektiren suçlarından ötürü Genel Başkan Yardımcılığının düşürülmesine’ oy birliğiyle karar verilmiştir. Ayrıca, aynı suçu işleyen Metin Gündoğdu ve Bozok’un Merkez Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevki kararlaştırılmıştır.”
Kaynak: Lütfi Kaplan-Star