AK Partinin Nevşehir’deki 7. İl başkanı olarak görevlendirilen Av. M. Rauf Yanar’ı bekleyen, cevaplandırması beklenen sorular var gündemde.
Mazbatasını aldıktan sonra görev devir teslimiyle resmen AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturan İl Başkanı Yanar’ın özellikle parti teşkilatlarında yapılan FETÖ ile mücadele başta olmak üzere yaklaşan ilçe kongreleri süreciyle ilgili gündemdeki soruları yanıtlaması bekleniyor.

İşte Türkiye'nin en genç İl Başkanı ünvanlı Av. M. Rauf Yanar’ın, gençlik kolları başkanlığındaki samimi ve dik duruşuyla bu kez il başkanlığında önemli konu ve sorunlar bekliyor;

-          Parti teşkilatlarında FETÖ ile mücadelede istenilen seviyeye gelindi mi?. İl, ilçe, belde, mahalle, gençlik ve kadın kollarında FETÖ’cü bir tek bilinen isim kalmadı diyebilir mi?.
-          Parti içerisinde milletvekilleri, il başkanı, bazı belediye başkanları çevresinde belli başlı gruplaşmaların olduğu iddialarını nasıl buluyorsunuz?.
-          İlçe kongreleri bazı illerde başladı. Nevşehir’de ne zaman başlayacak?, kongrelere daha önce de yapıldığı gibi tek liste halinde girilmesi gibi bir tavır içerisinde olacak mısınız?.
-          Gençlik kollarına seçimle bir isim mi gelecek yoksa atama mı yapılacak, atamayı siz mi, genel merkez mi yapacak?.
-          İl yönetimini oluşturdunuz mu, listede bir önceki yönetimden isimler olacak mı, yoksa yepyeni bir liste mi ortaya çıkacak?.
-          6 il başkanı sizden önce partiyi ev’lendiremedi. Bu konuyla ilgili sizin çabanız var mı, olacak mı?.
-          Haftalık ya da aylık basın toplantıları düzenleyip gündeme dair değerlendirmelerde bulunmayı planlıyor musunuz?

İşte bütün bu soru ve çözüm bulmayı bekleyen konuların çözümü için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 adayın içerisinden sizi seçti ve size büyük sorumluluk verdi. Zira 2019 yolunda yapılacak çok önemli işler var şüphesiz. Gençlik iksiri ve yenilenen AK Parti'de Nevşehir bu "Değişim ve Yeniliğe" ne ölçüde cevap verecek bunu hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğiz.