AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in istifasının isteneceği yönünde ki haberlerin asılsız olduğunu belirterek, “bu tür mesnetsiz haberlerle itibar etmek yersizdir, Belediye Başkanımız görevinin başında, şehrimizi marka kent yapma yolunda hizmetlerine devam etmektedir.

Yanar, "istifa" iddialarını yalanladı...

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ulusal ve yerel medya kuruluşlarında AK Partili bazı belediye başkanlarının istifasının istendiğine dair çıkan haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek ihtiyacı doğduğunu söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in istifasının istendiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmağını dile getirerek; “Bundan yaklaşık bir ay önce yine aynı haberlerle Belediye Başkanımızın görevden alınacağına dair haberler gündeme gelmiş eski İl Başkanımız Mehmet Ali Tanrıver’i bizzat Yerel Yönetimler Başkanımız Erol kaya bey arayıp söz konusu haberlerin İlimizle alakalı olmadığını, derhal basın açıklaması ile Belediye Başkanımızın görevinin başında olduğunu bildirmemi istemiştir. Bugün yine aynı süreci yaşıyoruz Yerel yönetimler Başkanımız Erol kaya bey beni bizzat arayarak, şehrimiz yönüyle hiçbir geçerliliği bulunmayan bu açıklamanın teyidinin Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızdan ve Belediye Başkanımız Hasan Ünver'den alınmadan sorgulanmadan yapıldığını İl Belediye Başkanımızın istifasının söz konusu bile olmadığını bildirmiştir.

Gazeteciliğe yakışmayan nitelikteki bu açıklamanın şehrimiz açısından haber değeri olmayan mesnetsiz ve talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Bu bildirim sonrası kamu oyunu bilgilendirmek adına böyle bir açıklamayı yapıyoruz” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in görevinin başında olduğunu ve hizmetlerine devam ettiğine dikkat çeken Yanar; “Resmi açıklamaların dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi gerekmektedir. Partimizin içerisine fitne sokmaya, teşkilatları yıpratmaya, belediye başkanlarımıza iftiralar atmaya kalkanlar bağımsız yargıya hesap vereceklerdir. 

Kaynağı teyit edilmeden Ulusal bir kanaldan yapılan bu açıklamanın amacının ne olduğunu anlamak çok zor değil, ama unutmasınlar "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz" dedi.