“Anadolu zaferi, tarih arasında bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin ne kadar kadir ve ne kadar muhyi bir kuvvet olduğunun en güzel misali olarak kalacaktır.”

Ak Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar, 26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz.

“30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır” dedi.

Yanar, sözlerine şöyle devam etti: “Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da rehberlik etmiştir.

Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir.

Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zaferin kazanılmasında en önemli etken Türk Ulusu’nun kendisine olan güveni ve inancıdır.

“Zaferimizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, halkımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum” diye konuştu.