NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında Yaşlıların toplumun en önemli hazinesi olduğuna dikkat çekti.

Ünlübay, “Toplumumuzun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür ve medeniyet değerlerimizin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları dolayısı ile değerli büyüklerimiz, aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. 

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan yaşlılara, sevgi ve saygıyı dile getirmek için, 1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 18-24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 18-24 Mart tarihleri arası "Yaşlılar Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Yaşlılarımız, kültür ve değerlerimizi gelecek nesillere aktaran, genç kuşaklara ışık tutan hazinelerimizdir. Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızın bizi şefkat, merhamet ve muhabbetle yetiştirdiğini, şimdi ise onların aynı şefkate layık olduklarını hatırlamalı, bu günlerimizi onlara borçlu olduğumuzu unutmamalı ve yarının yaşlılarının da bizler olacağını hatırdan çıkarmamalıyız. 

Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan, koruyan, kollayan, tecrübelerini bugünlere aktararak bizlere yol gösteren bütün büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” dedi.