NEVŞEHİR(MHA)- AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider sivil anayasa çalışmaları konusunda son gelişmeleri değerlendirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada yeni anayasa için AK Partinin kollarının sıvadığını ve artık bu işi bitirmek istediklerini söyledi. Gizligider, ''2012 seçimlerinden önce gerek AK Parti gerekse diğer partilere özellikle Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi kısmen de BDP bu konuda seçmenlerine milletimize bu konuda söz verdiler yeni bir anayasa yapalım diye ve bu Türkiye tarihinde ilk kez olacak. Artık darbe anayasasını yamalamaktan eksiklerini gidermekten hepimiz bıktık. Açıkçası bozuk bir yola sürekli yama yapmak gibi yani tutmuyor. Şuanda idari olarak yaşadığımız bir çok sorunun altında darbe anayasası var. Biz şunu diyoruz. Türk milleti darbe anayasası ile yönetilmeyi hak etmiyor. Bu noktadan hareket ile belki bu siyasi tarihte ilk kez oluyor. Bu tür işlevi yapacak komisyonlara sandalye dağılımı konusunda üye verilir. Ama biz dört partiden üçer kişiyi görevlendirelim dedik. Muhalefete bir jest yaptık. Burada yeni anayasa için çalışma altı ay gibi veya bir yıl gibi süreçte uzlaşma komisyonu çalışmasını tamamlayıp daha sonra benimde üyesi olduğum anayasa komisyonuna taslağın gelmesi gerekli tartışmaların yapıldıktan sonra ise genel kurula inmesi ve bu işin bitirilmesiydi. Ama ne yazık ki muhalefet partilerinin ben şöyle düşündüğünü sanıyorum inşallah da yanılıyorumdur. Ama şuana kadar gözlemimiz o oldu. Sanki bu işin başarılması AK Partiye yarayacak. Sanki bu işin başarısı AK Partinin başarısı gibi algılanacak. Ve bu şüpheden kaynaklanan bir ayak sürme var. Biz ısrarla hatırlarsanız şu zaman son olsun ama sürekli uzat uzatma. Şuan gelebildiğimiz noktada elli küsür maddede bir uzlaşma var. Biz bunu açık açık konuşalım diyoruz. Bu işte ki iradeyi çok sağlam bir şekilde ortaya koyalım. Önümüzde ki seçim döneminde artık yeni anayasayı konuşmayalım, biz bunu arzu ediyoruz. Elbette bizim parti olarak bir düşüncemiz var. Diğer partilerinde var. Bunlarda da uzlaşılmayan kısımlar olabilir. Bunda da sorun yok ama artık sürecin devam ettirilmesi lazım. Bizim burada irademiz oldukça sağlam. Artık biz bu iş için kolları sıvadık ve bitirmek istiyoruz''diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider sivil anaya çalışmalarının en kısa zamanda bitirilmesi için çalıştıklarını söylerken şunları kaydetti.

''Hali hazırda ki anayasamız için bir takım sorunlar söz konusu. Eğer 367'yi bulabiliyorsanız yaparsınız. Ama 367'yi bulamıyorsanız ki AK Parti şuan sandalye dağılımına göre 326'da. 330 sayısı gündeme geliyor. Mecliste beşte üç çoğunluğu bulursanız da referanduma gitme ihtimaliniz olabiliyor. Şuanda o sayıyı da bulabilmiş değiliz. Biz burada şahsi olarak farklı partilerin katkılarına da hazırız. Anayasa sadece bize bağlı değil ama ben meclis açılır açılmaz bu işin canlanacağını düşünüyorum.''