NEVŞEHİR/FİB HABER- Yıllar geçtikçe Seçmen profilide değişiyor. İşte Nevşehir'den baktığımızda Elktamış döneminde bir bakış vardı. Yemesin içmesinde iş yapmasada olur.Yeterki Dürsüt olsun mantığı o dönemde Nevşehirimizin yetiştirdiği önemli değerlerden Sayın Av. Mehmet Elkatmış ı vatandaşlarımızın teveccühleri ile tam dört sene Meclise gönderiyordu.(1991 – 1995 – 1999 ve 2002 tarihlerinde yapılan seçimlerde 19, 20, 21 ve 22. Dönemler Nevşehir milletvekilliğine seçildi. )

Geçmiş dönem palavra ve bol yalan vaatlerle geçen siyasi dönemlerden bıkmış usanmış seçmen vatandaşlarımız umudunu seçmen profilindeki değişimle Düzgün dürüst siyasilerden yana oylarını kullanıyordu...

Çirkin siyaset ve yalan:
 politikacı kavramı ülke tabanına kadar yerleşmişti. Öyleki Abdestli namazlı olmak,el emin olmak yeterde artardı bile... Çünkü o dönem Şeffaf Türkiye arzu ediliyordu...

Sonra seçmen profili bu kez Konuşan Türkiye ye doğru gitti. Fakat bu kez ağzı olan konuşmaya başladı... Kulaklar çınladı heryerden bir ayrı ses gelmeye başladı.Vatandaş eğri ile doğruyu güzel ile çirkini ayıramayacak hale geldi ve günümüz Türkiyesine doğru bir seçmen profili yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Dürüst, Yemeyen içmeyen,Düzgün,Şeffaf,Konuşan ama konuştuğu kadar icraat yapan toplum ve ülke menfaatlerini herşeyin üstünde tutacak bir Siyasi anlayış...

İşte ülke genelinde değişim gösteren bu profilin Nevşehir yansıması ise Ali Babaoğlu gibi çalışkan halk adamı, Esat Kıratlıoğlu gibi Devlet üst yöneticisi olacak ve Mehmet Elkatmış gibi dürüst ve düzgün olacak bir Vekil beklentisi ve arzusu...

Buradan www.fibhaber.com olarak tüm siyasi partilerimize sesleniyoruz... Başta AK Parti olmak üzere tüm Siyasi Parti Genel Başkan, ileri gelen yöneticileri ve Genel Merkezileri eğerki 7 Haziran genel seçimlerinde başarılı olmak isteniyorsa. Bu Seçmen ve vatandaşın beklentilerine kulak vermelisiniz... Yani Vizyon sahibi olan, Kafası çalışan, Memleket ve insan aşığı, Nevşehir'i iyi tanıyan, Halkla iç içe olan, Sorunlara pratik çözüm üretebilecek, Zeki, Milletin sorunlarını çözüm üretecek kabiliyette, Makam koltuk korkusu taşımayacak, Taşın altında elini değil gerekirse yüreğini koyabilecek MİLLET'in vekili olduğunu unutmayacak bir Vekil...

Sizleri bilmem ama ben öncelikle Nevşehir'i seven, Nevşehirlileri seven bir milletvekili istiyoruz.

Kin tutmayan, hatırlı, saygılı, demokrat, insanlarla iletişimi olan, Nevşehir’in sorunlarını TBMM’de sürekli gündeme getirebilen, yeni projeler üretebilecek kapasitede olan, düzgün konuşan, şeffaf olup sorunların üzerine gidebilen!

En önemlisi “Hırsız” olmayan, yetimin hakkını koruyan, devletin çıkarları için kendi çıkarlarını ön planda tutmayan bir milletvekili istiyoruz…

Bizler, partinin milletvekili değil, Nevşehir’in milletvekili istiyoruz…

Demokratik anlayış ile ön seçim yapılarak, halka sorularak, ya da “seçimi hangi adayla kazanırız” mantığıyla hareket edilirse işte o zaman tüm sorunlar çözülür.


Evet, 2015, 7 Haziran'ında milletvekili adayı adayı olmak isteyenler her an yolda yürürken karşınıza çıkabilir. Aman dikkat edin, yanındaki kalabalık arasında ezilip gitmeyin. 

Her an bir el size uzatılıp, ben falanca falanca partinin milletvekili aday adayıyım cümlesini duyabilirsiniz. 

Sonrası malum...
Karşınızdaki adaya göre, ya iktidara yüklenir, ya da “biz büyüyen ve güçlenen Türkiye'ye hazırlanıyoruz” gibi bir cümle ile karşı karşıya kalırsınız. İlgilenir veya ilgilenmezsiniz. Ama sizin gündeminiz farklıdır.

Siz iş ararsınız, sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmak istersiniz, ya da ne bileyim hayal ettiğiniz daha güzel bir Nevşehir’i düşlersiniz.

Ama gelin bakın ki, şu ana kadar hiçbir milletvekili adayının ilimiz ile ilgili somut ve mükemmel bir projesini duymamışsınızdır.
Biz bile artık, gönderilen sipariş haberleri derleyip toparlarken sıkılmaya başladık. Hep aynı şeyler, hep aynı nakaratlar.

Hiçbir milletvekili aday adayı, Nevşehir’in sorunlarını bilmez, bilse de çözümü noktasında yetersiz olacağını söylemez, gündemine almaz.

İster inanın, ister inanmayın, aday adaylığı süreci içinde, bu konular daha çok gündeme getiriliyor.

İşin diğer bir ilginç yanı ise, sanki adaylar bir şeylerden kaçıyor, birilerinden korkuyor. Bu nedenle tüm adaylar yanlarında birer basın danışması taşıyor.

Bu mudur size göre, ilimizi mecliste temsil edecek milletvekili tasviri.

Bu mudur, ilimizin sesini mecliste daha gür çıkması için verilmesi gereken mücadele.

Biz, Nevşehirin geleceğine yön verecek aday istiyoruz.

Meclise girmek için, birbirleri ile hırlaşan, bu işi bir ön plana çıkma yarışına çevirmeyen, içinde, kalbinde, damarlarında Nevşehir’i hisseden, düşüncelerinde Nevşehir’i yaşatan adaylar istiyoruz.

Sanırım pek zor bir şey istemiyoruz.  Sadece MİLLET'in Vekili olmasını istiyoruz.

Nevşehir kazansın istiyoruz...
 

Evet Gelin isterseniz geçmişi bir yad edelim...Hatırlarsınız 1985 ile 2000 li yıllarda televizyonda bol bol komedi programları olurdu. Levent Kırca'dan tutun, Zeki Alasya ve Metin Akpınar, hatta Kemal Sunal'ın komik filmleri bile politik mizahlar, espiriler yapılırdı. Bugün siyaset üzerine mizah yapan yok. Oysa 12 Eylül öncesi ve Darbe sonrasında bol bol politik hiciv yapılırdı. Şimdiki gibi argo ve belden aşağı mizahlar yapılmazdı. 1990 yıllardaki bu video siyaset ve siyasetçi durumunu ortaya koyması açısından önemli bulduk... Buyrun izleyin... Geçen onlarca yıllar sonrası ne değişmiş ? Eski Türkiye den içler acısı o manzara...

Fikret Çapacı /
 FİB Haber