ORC Araştırma şirketinin Temmuz 2013 Yerel Seçim anketleri Nevşehir Belediyesinin 2009 Yerel seçimlerde aldığı %52.8 oydan tam 10 Puan daha aşağısını göstererek,%42.8 i göstermesi  Nevşehir kamuoyunda normal bir şekilde karşılandı.

Genel Seçimlerde % 60 ların üstünü gören Nevşehir Yerel Seçimlerde ise önemli bir düşü içinde..Öyleki Nevşehir Yerel Seçim anketleri sonucunda AK Parti oyları olarak Aksaray,Yozgat,Kayseri Konya gibi illerin gerisinde gözüküyor. 


Kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar ve siyasi önderlerde Anketlere gerek yok şehirde kime sorarsanız sorun her iki kişiden en az birisi dertli veya şikayetçi...

Bugüne kadar yapılan Anket sonuçları AK Partinin  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Nevşehir de puan kaybettiğini apaçık gösteriyor... Dahası Anketleri bir yana bırakın,Son iki Yerel seçim olarak  2004-2009 Yerel seçimlerinde alınan oylarla Yine Son iki Genel seçimlerde alınan oylardaki dalgalanmalar ve tutarsızlık aslında herşeyi tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. Genel seçimlerde AK Partiye oy veren vatandaş eğer Yerel seçimde bu defa AK Partiye oy vermiyorsa bunun izahı ap açık ortadır.

Açıkcası görünen o ki Yerel Seçimlerde Nevşehirli Vatandaş AK Parti den yeni bir aday yeni bir yüz istiyor.Yoksa Yerel Seçimler AK Parti de Nevşehir için sıkıntılı geçecek gözüküyor.

Yapılan bu son anket sonuçlarıda açıkca AK Parti kanadında kimseyi tatmin etmedi...

 Kısa adı “ORC” olan Objective Research Center isimli araştırma şirketince yapılan “Bugün yerel seçim olsa oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” İl İl Yerel Seçim Anketinde son veriler medyaya yansıdı.
 
 Vatan Gazetesi’nde yayınlanan anketin Niğde ile ilgili bölümünde; 
İşte O anket:
Nevşehir Yerel Seçim anketi

AK Parti... : 42.8


MHP.........: 31,5
CHP.........: 15,0
DİĞER......: 3,1
KARARSIZ: 7.6


81 ilde yapılan ankette Türkiye genelinde  AK Parti yüzde 41,5 oy oranı ile daha önceki seçimlere göre düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı. CHP Türkiye geneli oylarını artırdı. İkinci sırada yüzde 33,0 oy oranıyla CHP var. CHP'yi yüzde 15,9 oy oranıyla MHP takip ediyor ve MHP'nin de oylarını artırmış olduğu görülüyor.  BDP ise yüzde yüzde 5,6 oy oranıyla 4. sırada.Araştırma yerel seçim olması durumunda, seçmenlerin siyasi parti tercihlerini tespit amacıyla yapıldı. Yapılan bu araştırmada 0,95 güven sınırları içinde, hata payı +/-%1,5 olarak hesaplandı.
Araştırma 81 İlde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden; yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilmiş toplam 63 Bin 750 denek ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.