Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Müjgan Göktaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı.
İl binasında konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Göktaş’a CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Aşıcı ve Partili bayanlarda destek verdi.
Göktaş açıklamasında; “8 Mart 1957’de ABD’de greve giden kadın tekstil işçilerinin 129’unun ölümüyle sonuçlanan katliamı anma ve kadınların mücadelesini kutlama günüdür 8 Mart. Dünyanın her yerinde ve ülkemizde de 8 Mart daha iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günüdür. Maalesef kadının her şekilde şiddetle iç içe olması ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Kadının tecavüz edilip yakıldığı, tecavüze uğrayan kızların aileleri tarafından namus temizlemek için katledildiği, Karnımızda bir mucizeyi taşırken sokağa çıkmamızın günah sayıldığı, Giyimine bakıp tecavüzün hak görüldüğü, Kadının bir eşya gibi görüldüğü zihniyetin içinde hala 8 Mart’ın farkındalığını göstermeye çalışıyoruz. 1934’te bütün ülkelerden önce kadına seçme ve seçilme hakkını veren Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri kadına verdiği değeri çok iyi göstermektedir. “Bir Milletin medeniyetini ölçmek istiyorsanız; Kadına nasıl muamele edildiğine bakınız”. Bir diğeri ise; “Kadını geride bırakan toplumlar geride kalmaya mahkumdur”. Biz bu vatanı birlikte kurduk. Şimdi aynı topraklarda kadınlarında, özgürce ve güvenle yaşamaya hakkı vardır. Bugün bu vesile ile 1 Haziran’da başlayan ve 1 Kasım’dan sonra iyice artan, bu ülkeye istikrar gelsin diye “Ölüm Korkusu” salan yöneticileri sağduyuya çağırıyoruz. Bu vatan uğruna canlarını feda eden evlatlarımıza Allah’tan Rahmet diliyor, Ocaklarımız sönmesin, Analar, Bacılar ağlamasın diyoruz. Yeryüzüne barışı, çağdaşlığı, inceliği, güzelliği ve sevgiyi kadının getireceğine inanarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun” dedi. 

(MHA)