Yaklaşan seçim dönemi öncesinde aday adaylarına kötü haber Yüksek Seçim Kurulu’ndan geldi.  YSK yayımladığı karar ile  aday adayları afiş,bilboard ve açık hava toplantılarına yasak getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlere yönelik propaganda ve yasaklara ilişkin esasları belirledi.

ADAYLAR  1 OCAKTAN İTİBAREN ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili olarak siyasi partilerin aday adaylarına yasak geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen kararla, aday adayları 1 Ocak’tan önce kendilerini tanıtıcı bilgileri afişe edemeyecek.  

2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 43. Maddesinde, önseçimde propaganda ile ilgili hükümler düzenlendi.  Siyasi partilerden aday adayı olmak isteyen şahısların, adaylarını ve kendilerini tanıtıcı bilgileri içeren afiş ve benzeri materyalleri kullanmak suretiyle seçim çevrelerinin çeşitli yerlerine, para karşılığı kiralanan billboardlara, yerleşim yerleri üzerinde uçaklara asılan pankartlar vasıtası ile tanıtım yaparak, seçim bürosu açıp propaganda yapmaları 1 Ocak’ a kadar yasaklandı.

SEÇİM BÜROLARI ASKIYA ALINDI
2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 43. maddesinde önseçimde propaganda ile ilgili hükümler düzenlenmiş olup, bu maddenin birinci fıkrasına göre; aday yoklamalarına katılan aday adayları için propaganda yapmak amacı ile açık hava toplantıları, örf ve geleneklere göre sohbet toplantısı sayılanlar hariç olmak üzere kapalı salon toplantıları tertiplenemeyecek, duvar ilanı, el ilanı ve her nevi matbu, ses ve görüntü bantlarıyla propaganda yapılamayacaktır.

Haber/Hatice Odabaş