YSK'nın açıkladığı bilgilere göre oy verme işlemi Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van. Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu illerin dışında kalan illerde ise saat 08.00-17.00 saatleri arasında oy verme işlemi yapılacak.

Sadece kayıtlı olunan sandıklarda oy kullanılabilecek. Oy kullanılabilecek yerler YSK'nın internet sitesinden öğrenilebiliyor. Oy verme günü Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belge yanında bulundurulacak. Geçerli bir kimlik belgesi olmayan seçmenlere oy kullandırılmayacak.

Oy kullanırken; sandık kurulu görevlisi kimliği alarak seçmen listesinde ismi bulacak ve kontrolleri yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü vererek kabinde oy kullanılmasını isteyecek. Mühür, tercih dairesinin dışına taşırılmayacak. Mühür diğer partilerin veya bağımsız adayın alanına taşırılmayacak. Birleşik oy pusulasında yer alan tercih edilen siyasi parti yada bağımsız adayın isminin altında bulunan daireye 'evet' veya 'tercih' mührü basılacak. Mührün kuruması beklenecek. Mühürlenen yer dışta kalacak şekilde oy pusulası katlanıp zarfa konulacak. Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde isim bulunan yerin karşısına imza atılacak. 

Görme engelliler, felçliler veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar, o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilecekler. 

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak ve cezası bulunuyor. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekiyor.