AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı'nın 15 Temmuz mahallesi Kocaçay seçim ofisinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Miting havasında gerçekleşen halk buluşmasında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, "Şunu tüm samimiyetimle söylemek istiyorum ki; Sizin derdiniz bizim derdimiz, sizin tüm hassasiyetleriniz bizim hassasiyetlerimizdir. Bu yüzden de diyoruz ki, Önce Tevazuyla, Samimiyet, Gayretle AK PARTİ. Önce Millet, Memleket bütün derdimiz..." dedi.

31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinin ülkemiz açısından çok önemli olduğunun altını çizen AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "31 Mart seçimi ülkemiz açısından bir beka meselesine dönüşmüştür. Bunun için 31 Mart'ın ne anlama geldiğini, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'yi nelerin beklediğini vatandaşlarımızın iyi bilmesi gerekiyor. Maalesef biz toplum olarak hafızamız biraz zayıf. 3 ay sonrası herşeyi unutuyoruz. Hele hele özellikle bu seçimde ilk defa oy kullanacak olan ve tüm genç kardeşlerimize şunu iyi anlatmamız gerekiyor. Bugün gençlerimiz yaşları itibarıyla o dönemleri yaşamadıkları için, eski Türkiye'yi, yasakların, darbelerin İMF'ye borçlu olan Türkiye'yi bilmiyorlar. Onlara o eski Türkiye'yi bizlerde, sizler de iyi anlatacağız. İyi anlatmazsak yarın bilmeden bir yanlış karar verirler vebali onlarda değil, bizde olur. Onun için keşke dememek için, iş işten geçmeden anlatacağız. Onun için sağımıza, solumuza bakacağız. Oğlum, torunum, yeğenim, kuzenim, gel yanıma dinle! Bak, AK Parti kurulmadan önce ülkemizde böyle böyle sıkıntılar, şöyle şöyle olaylar yaşandı, aman ha oğlum aman ha kızım sakın yanlışa düşme, yanlış karar vermeyin diye bu gerçekleri onlara anlatmak zorundayız." dedi.

Milletvekili Menekşe konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

Artık, eski Türkiye geride kaldı. Teknolojinin de gelişimiyle birlikte gerek TV'lerden gerekse cep telefonu bilgisayar aracılığı ile evimizde iş yerimizde internet aracılığı ile tüm Dünya'da ne var ne yok haberdar olup, yaşanılanlarla ilgili ne oluyor bitiyor anında bilgi sahibi oluyoruz.  

Bazı dış mihrakların Türkiye'miz de 15 Temmuz darbe girişimi dahil yaşanılan ve yaşatılmak istenenleri en son yine aynı şekilde emperyalist güçlerce  bu defa  Venezuela'da da yapılmak isteniyor.  Bu yüzden benim vatandaşlarımızdan ricam, Venezuela' da yaşanılanları iyi okumak gerekiyor. 

“31 Mart Seçimi Bir Beka Meselesine Dönüşmüştür”

Malumunuz daha bir kaç ay önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetle birlikte önce G-20 Liderler Zirvesi için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta ki zirveye katılım gösterdik. Ardından Paraguay ve Venezuela'ya ziyarette bulunduk.

Özellikle Venezuela ile İki ülke arasında çok önemli ekonomik işbirliği anlaşmalarına varıldı. Tabi bu işbirliği, coğrafi olarak bu kadar uzak ancak kalben birbirine çok yakın iki ülke arasında oluşturuldu. Ama bu son yaşanılanlar gerçekten çok üzücü ve endişe verici.

Venezuela da gördüğümüz ülkenin başına seçimle gelmiş, ülkenin menfaatlerini koruyan, halkın çoğunun sevdiği bir başkan Maduro var. Ama işte o bazı dış güçlerin Dünya'da anlattıkları ve algı oluşturmaya çalıştıkları ise gerçeklerle tamamen farklı şeyler. Dış güçlerin sözde savundukları;-Neymiş efendim, yapılan seçimler zaten soru işaretleri ile doluydu, şeffaf değildi, o yüzden zaten meşruiyetini kabul etmiyoruz. Buna kim karar verecek? Venezuela’nın alttınına, doğal gazına, petrolüne göz diken sömürgeciler mi? Hayır, bir sorun varsa buna o ülkenin halkı demokratik şekilde karar verecek. Halkın içine sinmeyen, meşruiyeti eksik olan bir yönetimin bir ülkeyi yönetmesi mümkün değildir. Peki o zaman, Peki o zaman, Maduro’yu desteklemek için sokaklara inen yüzbinlerce Venezuelalıyı nereye koyacağız? 

Allah aşkınıza bu güçler Venezuela'yı bu kadar mı çok seviyorlar... Yoksa istedikleri başka şeyler mi var... Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı bu tutumları neden? Tamamıyla demokratik sistemle seçimle gelen bir Devlet Başkanı için Darbe girişimi ve tamamıyla atama yöntemiyle başka bir başkan istemelerindeki sebep ne? 

Şimdi bunu size niye anlatıyorum, Sevgili Nevşehirli hemşehrilerimiz, şimdi Venezuela da yaşanılanları biraz analiz ettiğinizde aslında ülkemizde de tüm gerçekler ışığında tıpkı Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı tutumla, Türkiye'miz Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tutumlarında bazı benzerlikler göstermiyor mu sizce? İşte bu yüzden çok iyi düşünüp hareket etmemiz gerekiyor. İşte bu yüzden 31 Mart bir yerel seçim olmaktan daha öte bir hal ve anlam taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki, AK Partimizin bu güne kadar girdiği tüm seçimler tarihi önem taşıyan seçimlerdi ama bu kez 31 Mart 2019 ülkemiz milletimiz için miladi önem ve anlam arz ediyor.  Ve işte bu yüzden ülkemizin bekasını düşünmeliyiz. Ve 31 Mart'ta sandıklara gittiğinizde aklınızda hep bu hakikatlerle oyumuzu kullanalım. Yine unutmayınız ki, ülkemizin bekası adına geleceğimiz sizlerin elinde. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz. Bunlara gereken dersi 31 Mart’ta vermemiz lazım. Millet iradesine pranga vurmak isteyenlere inat, gelin hep birlikte bir kez daha bu oyunu bozun” çağrısı yaptı.

31 Mart'ta da alnımız “AK”çıkacağız...

31 Mart'ta birlik ve beraberlik içerisinde Nevşehir'de Belediye Başkan adayımız Rasim Arı ile, ilçe ve beldelerimizde de diğer değerli adaylarımız ile birlikte hedefimiz, istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin dualarını ve gönlünü kazanmak, ardından sandıkta oyunu almaktır. Bizim bu kalben olan muhabbetimiz devam ettikçe her seçimde olduğu gibi önümüzde bizleri bekleyen tüm seçimlerden alnımız“AK”çıkacağız inşallah. Allah ülkemize milletimize bizleri mahçup etmesin.

Buradan son olarak şunu söylemek istiyorum; "Canıyla, yüreği ile sevdasıyla, ümmetin umudu, mazlumun sesi, zalimin zulmüne karşı dik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderine sahip olmak her ülkeye ve her millete nasip olmaz. Rabbim, ona sağlık güç kuvvet versin. Onun liderliğinde, birlikte güçlü Türkiye için Reis'e Nevşehir'den selam yola devam..." ifadelerine yer verdi.