Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz, 57 yıllık dolu dolu yaşamına çok büyük başarılar sığdırmış. Peki, neden siyaset? Neden AK Parti?  Gelin isterseniz önce,Nevşehir'in yetiştirdiği önemli bir değer olan İçimizden biri Aday adayı Av. Yaşar Oğuz'un bugüne kadar ki birikimini ve özgeçmişini bir hatırlayalım... 


                                               
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Av. H. YAŞAR OĞUZ

 

 

1958 yılında Nevşehir’de doğdu. İlkokulu Nevşehir, Çat Kasabasında bitirdikten sonra Orta ve Lise tahsilini Nevşehir Lisesinde tamamladı. 1976-1978 arası Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu’nda okudu. Daha sonra Hukuk Fakültesine geçerek İzmir, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1982 yılında mezun oldu.  Okul döneminde 1980 ve 1981 yaz aylarında İsviçre’de kalan Av. H. Yaşar Oğuz 1982/1983 yılında Nevşehir Barosunda avukatlık stajını tamamladıktan sonra, 1983/1985 arasında İstanbul’da Askeri Hakim olarak askerlik hizmetini yerine getirdi.  

 

1985’ de Nevşehir’de serbest avukatlık faaliyetine başlayan Av. Hüsnü Yaşar Oğuz, bu faaliyetini 2002 yılına kadar Nevşehir’de sürdürdü. Daha sonra gerek çocukların eğitimi, gerekse çalışma alanındaki farklılıklar nedeniyle 2002 yılında İstanbul’a taşınan Av. H. Yaşar Oğuz halen İstanbul’da serbest avukatlık faaliyetini sürdürmektedir. 

 

Nevşehir’de bulunduğu dönem içerisinde çeşitli tarihlerde Nevşehir Belediye Başkanlığı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlığı’nın avukatlığını da yürütmüş, 1990 yılında henüz 32 yaşında iken Türkiye’nin en genç Baro Başkanı olan, 1990/1992 ve 2000/2002 tarihleri arasında Nevşehir Baro Başkanlığı görevlerini de yürüten Av. H. Yaşar Oğuz, bugüne kadar toplamda 1967 adet kişi, kurum, ulusal ve uluslararası alanda tanınan birçok şirketin vekilliğini yürütmüş ve yürütmektedir.   

 

Ayrıca İstanbul’da bundan yaklaşık 7-8 yıl önce TGRT televizyonunda hafta içi canlı olarak yayınlanan, kadın ve aileye yönelik “İnci Ertuğrul Sizin Sesiniz” programına katılmış ve yaklaşık 1,5 yıl kadar canlı yayınlanan bu programda danışmanlık yapmış Av. H. Yaşar Oğuz’un ayrıca Hekim ve Hastanelere yönelik olarak “Hastane” isimli dergide Sağlık Hukuku konusunda makaleleri yayınlanmıştır.

 

Bugüne kadar bir kamu hizmeti olan avukatlık hizmetini icra ederken taraflar arasındaki uyuşmazlıkları azaltmayı, anlaşmazlıkları karşılıklı uzlaşma yoluyla gidermeyi” amaç edinen ve bu konuda Nevşehir Halkı’na ve Toplumumuza katkıda bulunan, başarılı bir hukukçu, girişken, sıcak kanlı, güler yüzlü, ilişkilerinde samimi, sevilen ve sayılan bir kişiliğe sahip olan Nevşehir ve İstanbul’da yaşayan Nevşehir’liler tarafından yakinen tanınan Av. H. Yaşar Oğuz; Tuğba, Ali, Ömer ve Osman isminde dört çocuk sahibidir. Kendi gibi çocukları da hukukçu olan Av. H. Yaşar Oğuz’un kızı Tuğba ve oğlu Ali avukat, küçük çocukları Ömer ve Osman ise Hukuk Fakültesi öğrencileridir.

 

Mesleği gereği 30 yıldır halkın, Onlar’ın sorunlarının ve çözümlerinin içinde bulunan, halkımızın yasama, yürütme ve yargıdan beklentilerini bildiğini söyleyen, fırsat verilmesi halinde bu bilgi, birikim ve tecrübelerini millet ve ülkesi hizmetinde kullanacağını ve bundan büyük mutluluk ve onur duyacağını belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz’a FİB Haber Merkezi olarak şimdiden başarılar dileriz.

Peki, neden siyaset? Neden AK Parti?

Bugün Dünya, bütün insanlık, neredeyse tarih boyunca hiç olmadığı kadar ağır bir kriz yaşıyor. Barışı dilinden düşürmeyen egemen küresel sistem, söylemlerinin tam aksine sömürü düzenini sürdürmek, silah satmak için kavga, çatışma ve savaş üretmekten başka bir şey yapmıyor.

Biliyorsunuz son iki yılda, ülkemize sığınan iki milyona yakın mülteci kardeşimiz var. Suriye’de Irak’ta Ortadoğu’da sular durulmuyor. Balkanlardan Yemen’e kadar İslam coğrafyasının her yanı ayrı kanayan bir yara.

Tek sığınak, tek huzur limanı ise TÜRKİYE.

Şükürler olsun ki, Türkiye eski Türkiye değil. Artık birbirine kenetlenmiş, milletiyle yeniden ayağa kalkan, tarihi misyonunun farkında ve önüne büyük hedefler koyan bir Türkiye var.  Tüm mazlum coğrafyaya sahip çıkan bir Türkiye var.

Peki nasıl sağlandı bu?

Çünkü, artık siyasetin merkezinde milletin yoluna taş koyanlar değil, milletin yoluna baş koyanlar var.

O büyük ustanın, uzun adamın önderliğinde başlayan hareket dalga dalga büyümüş, bu ak ve pak yürüyüşe milletimiz AK PARTİ tabelası asmıştır.

Kısa zamanda büyük aşamalar kaydedilmiş, Türkiye’nin önündeki oligarşik ve bürokratik  vesayet kurumları ile mücadele ederek yoluna devam etmiştir.

Bugün hala, küresel sistemin taşeronluğunu yapan paralel bir ihanet şebekesi ile bu kavga devam etmektedir.

Bu kavgada da, Aziz milletimiz irfanı ile Ak kadroların arkasında durmuş ve durmaya devam edecektir inşallah.

Bugün, Türkiye “bilge” Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu önderliğinde yeniden bir imar ve ihya sürecine girmiştir. Bu tarihi müktesebatımıza dönerek geleceğe bir projeksiyon tutmaktır.  Bu bir medeniyet projesi, bu bir ‘Yeni Türkiye’ projesidir.

Bu Yeni Türkiye içinde, Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle kardeşlik ve eşitlik hukuku var.

İşte bunun için AK PARTİ, işte bunun için SİYASET diyorum.

İşte bunun için asırlar öncesinden bugüne uzanan geniş bir kültürün üzerinde bulunan bu aziz ve kadim şehrimizin Acıgöl’üyla, Avanos’uyla, Derinkuyu’suyle, Gülşehir’iyle, Kozaklı’sıyla, Hacıbektaş’ıyle, Ürgüp’üyle,

bu kardeşinizin ‘YÜREĞİNDE NEVŞEHİR VAR’

Çünkü BİZİM BİR NEVŞEHİR HAYALİMİZ VAR…

Bu hayali gerçekleştirecek siyasi birikimimiz var.

Nevşehirlilerle yürüyecek daha çok yolumuz var.

HEP BİRLİKTE NEVŞEHİR’İ 2023’E TAŞIMAK HEDEFİMİZ VAR.

İşte bu duyguyla, bu inançla, bu heyecanla millete hizmet için siyaset yolunda yürümeye, AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı olmaya karar verdik.

Rabbim niyetlerimizi halis kılsın ve hiçbirimizi çıktığımız yolda utandırmasın. Heyecanımız, umudumuz, azmimiz hiç eksilmesin inşallah.

Bu duyguyla, bu coşkuyla sizleri bütün kalbimle tekrar tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyor, hepinize teşrifleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Bismillah diyerek yola çıkıyoruz…

Allah yar ve yardımcımız olsun…