Nevşehir İlçesi Acıgöl Ortaokulunun Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Eğitim ve öğretim alanında iş birliği yaptığı İngiltere, Polonya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Almanya ve Macaristan'dan oluşan Öğrenci ve öğretmen heyeti Acıgöl ilçesine gezi düzenleyerek incelemelerde bulundular.

Gezi programı içerisinde Acıgöl Belediyesinide ziyaret eden Yurt dışından gelen misafir heyeti Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş makamında kabul etti.


Yurt Dışından Gelen Yabancı Öğrencileri makamında ağırlayan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, heyete teşekkür etti.

Acıgöl ve belediye çalışmaları hakkında heyete bilgi veren Ertaş, Geniş Kapadokya Bölgesi içinde yer alan Acıgöl ilçemiz '' Tarihi ve turistik mekanlarıyla gezilmeye ve görülmeye değer bir ilçe olduğunu belirtti.Özellikle Acıgöl ilçe insanımızın misafirperver ve bir o kadarda sevecen olduğununda altını çizen Başkan Ertaş,kısaca Doğası tarihi insanı ile Acıgöl'ümüz  kendi öz benliğini kaybetmemiş nadide bir ilçe dedi..
Heyetin öğrencilerden oluşmasından dolayı Acıgöl Belediyesi'nin eğitime yönelik destekleri hakkında bilgi veren Başkan Ertaş, şunları kaydetti:
''Acıgöl Belediyesi olarak öğrencilerimize büyük önem veriyoruz.Yarının müreffeh Türkiyesinin temellerini ancak eğitim öğretimle sağlayacağımız gerçeğiyle,Belediyemiz olarak Eğitim gören tüm öğrencilerimize elimizden gelen tüm desteği göstermeye çalışıyoruz.

Öğrencilerimize çeşitli okul malzemeleri ve setleri dağıtıtarak, ailelerine ufak da olsa bir yardım sağlamak ve öğrencilerimizin de gelişimine katkı sağlamak adına güzel çalışmalarımız var. Her yıl dağıttığımız eğitim setleriyle öğrencilerimizin yüzlerini güldürüyoruz. Yine çalışmalarımız kapsamında her okul bahçelerini düzenleme konusunda çalışmalarımız var. Bundan sonraki süreçte okullarımızın eksikliklerini giderme noktasında girişimlerimiz devam ediyor.'' dedi.

Ziyaret sonrası Yurt Dışından Gelen Öğrenci ve öğretmenlere Acıgöl Belediye hatırası birer adet çini tabak hediye edilerek günün anısına fotoğraf çektirildi.