NEVŞEHİR(MHA) İşçi Partisi İl Sekreteri M. Soner Menekşe, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde İsviçre aleyhine açmış olduğu davayı kazandığını belirtti.

Menekşe, “Genel Başkanımız 2005, 2006 ve 2007 yıllarında Talat Paşa Komitesinin yurt dışında gerçekleştirdiği etkinlikler çerçevesinde İsviçre’nin Lozan kentinde emperyalist merkezlerde dile getirilen Türklerin soykırım yaptığı tezini çürütmek için yürüttüğü faaliyet, İsviçre hükümeti tarafından kanunlarına aykırı bulunmuş ve yargılanarak mahkûm edilmişti.

Bu mahkûmiyet kararını AİHM’ e taşıyan Genel Başkanımız haklı bulundu. Genel Başkanımızın Ermeni soykırımı iddiaları için “emperyalist yalan, uluslararası bir yalan” olduğu yönündeki söylemleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek İsviçre hükümeti mahkûm edildi. Silivri’ de görülen Ergenekon davasında savcılar, Talat Paşa Komitesinin Türkiye’yi savunan çalışmalarını iddianamede suç olarak göstermişlerdi. Milletimize soykırımcı yafta çalışan batı merkezli saldırılara karşı mücadele yürüten yurtseverleri yaftalamaya çalışan faaliyetlerinden dolayı yargılamış ve mahkûmiyet kararları vermiştir.

Ergenekon savcılarının ve yargıçlarının AİHM’de verilen karardan öğrenecekleri çok şey vardır. Ülkeleri adına bu kararı incelemelidirler. İsviçre’nin mahkûm edemediği yurtseverler ülkesinin ve milletinin çıkarlarını batı merkezlerinde savundular diye ne yazık ki kendi ülkelerinde yıllardır zindanlarda tutsak edilmişlerdir. Doğu Perinçek ve kendisine destek veren Türk aydınları, Ermeni Soykırımı savını kökten çürütecek bir çabayı bizlere armağan etmişlerdir. Ancak ülke gündeminin siyaseten bir karmaşaya girdiği bu günler, maalesef halkımızın büyük kesimi bu başarının ve yargısal zaferin pek farkına varamamış görünmektedir”. Doğu Perinçek, İsviçre Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı yaklaşımını inkâr etmenin cezai bir müeyyide olarak kabul edilmesini içine sindiremeyen bir aydınımız olarak arayışa başlıyor. Dönemin CHP ve MHP yönetimleri konuya yakın durmayınca, bu yasal yanlışlığa karşı durmak için İP Genel Merkezi tek başına kollarını sıvıyor. Bu arada adını burada teker teker saymayacağım birçok siyasetçi ve akademisyen kendisine destek veriyorlar. Onların hepsine en derin saygılarımızı sunuyoruz. Ülkemizde yaşanan son gelişmeler göstermektedir ki mafya, Gladyo, tarikat diktası yıkılmaktadır. Ülkemizin nasıl yağmalandığı, servetlerinin katlanarak devasa boyutlara nasıl geldiği ortalığa dökülmektedir. Yetim hakkı yememekten dem vuranların çok kısa zamanda nasıl büyük bir servete kondukları ve deniz filosu kurdukları milletimizin gözünden kaçmamaktadır. Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmalı! Başta Lozan kahramanı Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve partimiz yöneticileri olmak üzere yurtseverler derhal serbest bırakılmalıdır. . Altı yıla yaklaşan esaret sona ermelidir. Ülkemiz, yeni bir yerel seçime doğru giderken Partimizin Genel Başkanının siyaset hakkı engellenemez!. Yaşanan bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağımız bilinmelidir. İşçi Partisi her şart altında mücadeleye devam etmekte ve büyüyerek adım adım iktidara yürümektedir!” dedi.