Nevşehir'i Ankara, İstanbul başta olmak üzere bir çok şehirde ve yurt dışında başarıyla tanıtan Nevşehir'in yetiştirdiği önemli değerlerinin Hepsinin ayrı bir kariyeri, hepsinin hayata bıraktığı çok şey var. Başarıyı istemişler, yakalamışlar, kavramışlar ve “marka” olmuşlar. İşte Nevşehir'in yetiştirdiği ve başarılarıyla isimlerini Türkiye hatta dünyaya duyurdukları bu önemli büyük işadamlarımızdan biri de şüphesiz Nevşehirli değerli hemşehrimiz Yaşar Eroğlu...

Ellerindeki imkanların ölçüsüne bakmadan büyük hayaller kurdu. Lale Döneminin Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa misali kader meleğinin kanatları altında Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyünden çıkarak geldiği İstanbul'da başarı merdivenlerini azmin zaferi olarak tırmandı... Gözleri korkmadan, geri adım atmadan hedefe yürüdü. Geldiği noktayı ise Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com 'a anlattı.

Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinin Güçlü Sesi FİB Haber Merkezinden Genel Koordinatör Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal, Eroğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu'yu İstanbul'daki mekanında ziyaret etti.

Eroğlu, FİB Haber Merkezinden Genel Koordinatör Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal'a Er Metal Endüstri Geri Dönüşüm A.Ş.Fabrikasını gezdirdi...

Doyduğu değil doğduğu toprakla sevdalı Yaşar Eroğlu kendine ait aracının plakası ise bu sevdasını en açık şekilde ortaya koyuyor...

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatarmış! Eroğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu'nun gönlünde yatan aslanda Türkiye'nin güzide takımlarından Galatasaray kulübü ...

Aynı zamanda Nevşehir Bürokrat ve İş Adamları Derneği NEVBİAD Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Değerli İş Adamı Yaşar Eroğlu Galatasaray Kulübü kongre üyesi.  Eroğlu, Galatasaray'ın unutulmaz eski merhum Başkanlarından Özhan Canaydın döneminde de Galatasaray'ın Altyapıdan sorumlu Yönetici olarak görev yapmış.

Eroğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu,FİB Haber.Com'a özel açıklamalarında başarıyı “tek cümlede” nasıl tanımladı dersiniz? Her cümlenin bir “hayat” barındırdığını ve “başarının anahtarına!” kılavuzluk ettiğinin altını çizmek isterim.

Eloğlu Değil, Eroğlu…
Nevşehirli İş Adamı Yaşar Eroğlu;  Hiç Kimse Başarı Merdivenlerine Elleri Cebinde Çıkmamıştır. Büyük emek , Sabır ve çalışmak gerekiyor... Tüm girişimcilere önerim şudur ki; Elinizden ve dilinizden kimseye zarar gelmesin. Önyargılı olmayın.Aşırılıktan kaçının. Haksız kazançtan uzak durun. Zoru tercih edip çabuk ilerleyin. Şartlar ne olursa olsun, dürüstlükten ayrılmayın.Çevrenizdeki herkese size davranılmasını istediğiniz gibi davranın.Hata yapmaktan korkmayın. Tecrübe ancak böyle kazanılır. Başarı, zamana ayak Uydurmak demektir.


Yaşar Eroğlu Nevşehirlinin Gururu oldu !!!

Elde ettiği başarılarıyla tüm Nevşehirlilerin gönlünde taht kuran saygı değer Nevşehirli iş adamı Yaşar Eroğlu, Er Metal Endüstri Geri Dönüşüm A.Ş. firması ile Geri dönüşümde Türkiye'nin zirvesinde yer alıyor. Ayrıca İnşaat sektörüne de hızlı bir giriş yapan Nevşehirli İş Adamı Yaşar Eroğlu, bu firmasıyla da daha şimdiden kendisinden çok söz ettirmeye başladı. 
 
"AT ARABASIYLA HURDA TOPLARDIK"

Çeşitli nedenlerden ötürü 13 yaşlarında ailesiyle İstanbul'a geldiğini ve daha o yaşlarda hayata atıldığını ifade eden Yaşar Eroğlu, "At arabasıyla İstanbul'da hurda toplardık, okula gidemediğim için okuma yazma bilmezdim. Hurda toplarken İstanbul içerisinde sık sık kaybolurduk. Nerede olduğumuzu bankaların şube tabelalarına bakarak anlardık. Ama hiç bir zaman pes etmedik. Daima mücadele ettik. İşlerimiz bu azim ve kararlılığımızla günden güne büyüdü" diyerek iş hayatının zorluğunu ve gençlerin asla pes etmemeleri gerektiğini vurguladı.

"BAZI KARANLIK ÇEVRELER DİYORDU Kİ..."

"Geçmişten günümüze Türkiye'nin büyük işler başarmasını engellemek üzere, dış mihraklar tarafından planlanan temel düşünce buydu. Tabiri caizse 'Türkiye 40 kilonun altına inmesin, ama 51 kilonun'da üstüne çıkmasın.' Sabit bir Türkiye modeli isteyen dış mihraklar günümüzde, Türkiye'nin büyümesinden hoşnut değiller. Geçmişte, iş dünyasında kurdukları elit düzenleri ve rekabetsiz piyasada pasta payları bölüştükleri o günler artık geride kaldı. O sebeple Türkiye'nin istikrarına ve kalkınma hamlelerine karşı çıkıyorlar. Biz Türk işadamı olarak, memleketimizin kalkınması için büyük mücadeleler vermekteyiz" ifadelerini kullanan Eroğlu, Anadolu'da yetişen ve gelişen milli sermaye ile kurulan şirketlerin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

"ESKİDEN SIFIR'I BİR YAPMAK KOLAYDI"

"Rekabetin az olduğu yıllar, sektörel anlamda bir çok pazarın daha kurulmadığı yıllarda sıfır'ı bir yapmak kolaydı. Ancak bu gün sıfır'ı bir yapmak zor, biri iki yapmak daha zorlaştı. Biz metal geri dönüşüm sektörüne ilk girdiğimiz yıllarda bir çok kavram daha bilinmiyordu. O yıllar sosyal güvence (sigorta) kavramının ne olduğunu bilen yoktu. Çalışanlara sigorta sorduğunuz zaman 'yenilir mi içilir mi' şeklinde cevaplar alıyordunuz. Bundan 25 sene önce başımdan geçen bir olayı sizlere aktarmak istiyorum; Nevşehir'de bizim köyümüzde ikamet eden eniştem, traktörünü yenilemem için benden ricada bulundu. Bizde kendisine yardım olmak için işlemlere başladık. Eniştem elindeki buğdayını,arpasını, nohudunu satmış. 'Enişte ne yaptın?' dedik. 'Tarladaki mahsulü sattım' dedi. 'Peki parayı ne yaptın?' 'Buğdayın içine sıkı sıkı sarıp gömdüm. Bahara doğruda gömdüğüm yerden çıkarıp traktörü yenilemek üzere kullanacağım.' Bizde kendisine, 'Enişte yanlış yapmışsın, enflasyon o parayı yer bitirir' dedik. Hiç unutmuyorum bize ne dedi biliyor musunuz? 'Nereye bitiriyor ya, ben kaç kat eşyaya sardım o parayı, nereye yiyip bitiyor?' cevabını vermişti. Ama geçen yaz köye gittiğimde eniştem dolar, euro kurlarını takip ediyordu. Nereden nereye dediğimiz bu süreci çok iyi okumalıyız." şeklinde geçmişten günümüze ticari tecrübelerini gençlerle paylaşan Eroğlu, globalleşen dünyaya gençlerin daha çabuk ayak uydurduğunu ve gençlerin bu olumlu özelliklerini ticari anlamda kullanabileceklerini ifade etti.


 
Geri dönüşümde lider Kuruluş : " ER METAL ENDÜSTRİ GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş."
 
ER METAL ENDÜSTRİ GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Yaşar Eroğlu tarafından 1974 yılında kurulmuştur. Eroğlu Kardeşler Firması ile başlanılan ticaret hayatı ve hurda metal konusunda 40 yıllık tecrübenin bir ürünü olarak ortaya çıkan Er Metal Demir, zamanla geri dönüşüm teknolojilerini de bünyesine katarak demir çelik fabrikalarına hammadde temin etme, işleme ve sevkiyatını yapma gibi çözümleri bir araya getirmiştir. Kurumsallaşma sürecini başarıyla tamamlamış olan Er Metal A.Ş. bugün kendi alanında bölgenin en büyük firması konumuna gelmiştir.
Demir-Çelik Endüstrilerinin çözüm ortağı ve tedarikçisi olarak yoluna emin adımlarla devam eden Er Metal A.Ş. 2013 yılı itibari ile 300.000 ton metalin işlenip, endüstri kuruluşlarına satışının tamamlanması süreçlerini başarıyla yönetmiştir.
Profesyonel hizmet anlayışı, deneyimi ve gücü ile Er Metal A.Ş. sektörün öncü firmalarından biri olduğunu kanıtlar nitelikte adımlar atmaya devam etmektedir. 2014 yılı hedeflerinden olan 'Geri Dönüşüm' ile ilgili faaliyet alanlarını genişletme planları neticesinde, Esenyurt ilçesinde bölgenin en büyük entegre geri dönüşüm tesisinin kurulması, gücü ve kararlılığının başarıya dönüştüğüne delalet etmektedir.
Faaliyet alanları içerisinde, başta elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış araçlar ve kontamine olmuş metal hurdaları olmak üzere tüm endüstriyel atıkların bertaraf edilmesi ve geri kazanımı yer almaktadır.

Eroğlu, İnşaat sektöründe iddialı...
 
40 yıllık tecrübenin tek çatı altında birleşmesi ile oluşan EROĞLU GROUP şimdiye kadar METAL ve GERİ DÖNÜŞÜM sektöründe edindiği saygınlığı bundan sonra KONUT, OFİS, REZİDANS projelerinde sürdürmeyi hedefliyor.

1974 yılından bu güne ER METAL ENDÜSTRİ GERİ DÖNÜŞÜM, ANKA ENDÜSTRİ GERİ DÖNÜŞÜM, YERMET TAŞIMACILIK, LOOP ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ VE ENERJİ SANAYİ TİC. AŞ olarak ticari hayatında süreklilik sağlayan EROĞLU GROUP, sektörün önde gelen firmalarından biri olmayı başarmış ve inşaat sektöründe de bu başarısını daha ileriye taşımayı hedeflemiştir.

Şimdi ise bu başarıya bir yenisi daha ekleniyor. EROĞLU EMLAK YATIRIM İNŞAAT A.Ş başlı başına bir metropol olan, gün geçtikçe değeri artan, son yılların en gözde ilçesi ve cazibe merkezi olan Beylikdüzü’nde EROĞLU GROUP güvencesi ile ALİ AĞA SUİT ‘i inşaa ediyor ve sizlere hizmet veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu'nun mesajı; Başarılarla dolu yolumuzda hem Türkiye hem de yurtdışında tercih edilen bir firmayız. Eroğlu Group olarak değişmez prensiplerimiz ; -Her zaman daimi hizmet, - Hizmette dürüstlük ve kalite, -Zamanında teslim ve uygun fiyattır. Eroğlu Emlak Yatırım olarak sizlere renkli ve keyifli bir yaşam kalitesi sunuyoruz. Çevre Teknolojilerine verdiğimiz önemle daha temiz, daha yeşil, daha iyi yaşam alanları üretiyoruz. Eroğlu Group olarak sizlere bugün ve gelecekte hizmet vermeye devam edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.