Yaz Spor Okulları Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Jimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Özel Sporcular, Okçuluk, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis,  Voleybol, Yüzme ve Judo olmak üzere toplam 20 branşta spor dalı bulunacak.
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, 2015, 2016 eğitim - öğretim döneminin sona ermiş olmasıyla birlikte gençlerimiz için uzun bir tatil dönemi başladığını ifade ederken, tatilde zamanlarını uzman antrenörleri eşliğinde en iyi şekilde değerlendirmeleri için velilere seslendi.
Ünlüer, “Çocuklarımız ve gençlerimizin yaz döneminde spora yönlendirilmeleri fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkısı çok büyük olacaktır. Mükemmel bir fırsat olan yaz spor okullarımız binlerce çocuğumuza hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Çocuklarımızın daha güçlü ve sağlıklı olarak topluma kazandırılması için Ülkemizde bütün illerde olduğu gibi ilimizde de bu yıl engelli kardeşlerimizde dâhil olmak üzere 20 branşta açılacak olan yaz spor okullarından 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerimiz ücretsiz olarak faydalanacaktır. Velilerimizden İstediğimiz çocuklarımıza kayıt yaptırma konusunda öncülük edip sporu sevdirerek kendilerini sevdikleri spor branşında kanıtlamalarına imkân sağlayıp ders ve sınav yorgunluğunu unutturalım” dedi.
Kayıtları Damat İbrahim Paşa Spor Salonu Girişindeki Kayıt bürosunda devam ediyor.