Nevşehir Amatör Küme U-19 Ligi Maçları Oynanmaya Devam Ediyor.Şu Ana Kadar Oynanan Maçlarda  A-Grubunda Telekom Spor, B-Grubunda İse Ürgüpspor Ve Nevşehir Spor Gk. Oynadıkları Üç Maçı da Kazanarak Gruptan Çıkma Yolunda Avantaj Yakaladılar.
   2015-2016 Sezonu U-19 Ligi maçları bol gollü geçiyor.İki grupta toplam 12 takımın katıldığı ligde B-Grubunda mücadele eden Kapadokya Göreme Spor ilk iki maça çıkmayarak ligden çıkarıldı. Bu grupta 5 takımdan ilk iki sıraya girecek olan takımlar gruptan çıkacak.Nevşehir Spor GK. ve Ürgüp Spor takımları maçlarını  çok farklı kazandılar ve ilk iki sırayı paylaştılar.

Nevşehir spor GK. U-19 Takımı iki maçta 20 gol atarak maç başına 10 gol ortalamayla oynadı ve liderliği ele geçirdi. Ürgüp spor ise iyi bir kadrosu var ve çok güzel futbol oynuyorlar. İlk Maçlarında Ortahisar Belediye spora 12 gol atarak iyi bir takım olduklarını ve iddalı olduklarını ortaya koydular. Özellikle takımın kaptanı İsmail Çalışkan soyadı gibi çalışkan bir mücadele sergiliyor ve takımını adeta play ofa taşıyor. Ama böyle bir yetenekte ne hikmetse Ürgüp Spor A-takımında oynatılmıyor yada yer bulamıyor.

 Nevşehir Spor GK da ise takım olarak çok iyi oynuyorlar ama iki oyuncu öne çıkıyor.Bunlar Kaleci Emrullah ve Mehmet Becerir.Bu iki oyuncu takıma çok büyük güç katıyor.Takımın hocası Sami Akyüz'ün en büyük kozuda bu iki oyuncu.

   Önce Kaymaklı Spora 10 gol attılar sonra hafta içi oynadıkları maçta Ortahisar Belediye spora 10 gol attılar.Bu hafta içi oynayacakları Ürgüp spor maçı gruptaki 1 ve 2. sırayı belirleyecek. 

 Bu grupta  Bu hafta oynanan maçta Çat spor U-19 Takımı Ortahisar Belediye Spor takımına 14 gol atarak kırılması güç bir rekora imza attı.Sayısız gol fırsatlarınıda cömertce harcayan Çat spor takımı bu galibiyetle 3 maçta 6 puan toplayarak azda olsa ilk iki iddiasını devam ettirdi.Nevşehir Spor Gk ve Kaymaklı spor maçlarını kazanarak ilk ikiye girmek istiyorlar.

Ortahisar Belediye spor U-19 Takımıda aynı A- takımları gibi 3 maçta puan alamadığı gibi rakiplerine çok farklı yenildiler.oynadıkları 3 maçta toplam 36 gol yiyerek en çok gol yiyen takım ünvanını aldı.Hem 1.Amatör kümede hemde U-19 liginde takım yokları oynuyor ve hiç puan alamadılar.Orada bir şeylerin değişmesi gerekiyor.İşler hiç iyi gitmiyor.Şu an takım sahipsiz görünüyor.

     A-Grubunda ise Telekom spor oynadığı 3 maçıda kazanarak grupta liderliği elinde bulunduruyor.İkincilik için Kapadokya Nevşehir Spor-Acıgölspor takımları ile Diyanet Sporun şansları devam ediyor.Hacıbektaş spor takımı Telekom spor maçına çıkmadı.Bu hafta oynayacağı Kozaklı spor maçına da çıkıp çıkmayacağı merak konusu.Çıkmazlarsa ligden ihraç edilecekler.

     Kısaca şu ana kadar oynanan maçlarda A Grubunda Telekom spor ile Kapadokya Nevşehir Spor ve Acıgöl spor takımları ilk iki sıra için şansı yüksek olan takımlar.

     B-Grubunda ise Nevşehir Spor GK. ile Ürgüpspor takımları hemen hemen ilk iki sırayı garantilediler.
A-Grubu 1.si B Grubu 2.si ile yarı final maçı oynayacak.B-Grubu 1.si ilede a-Grubu 2.si oynayacak ve kazanan takımlar final oynayacak.Finalde kazanan takım ise il şampiyonu olarak Nevşehiri temsilen Türkiye şampiyonasına gidecek.

   HABER:  ALİ ÖZCAN