Bal ligi 5.Grupta mücadele eden ilimizin Kırmızı-beyazlı takımı Nevşehirspor GK ligin ilk iki haftasında oynadığı ilk iki maçı da kaybederek taraftarlarını üzdü. Peki Nevşehirspor GK Problem nerede işler neden iyi gitmiyor sorusunun cevabını ilk kez FİB Haber açıklıyor…

 Nevşehirspor taraftarları isyanlarda…

Belediye Başkanı Hasan Ünver ve NTSO Başkanı eski Kulüp Başkanı Arif Parmaksız kulübe ilgisiz olmakla eleştiriliyor.

 Lige büyük umutlarla giren Nevşehirspor GK de yeni transferlerin uyumsuzluğu göze batarken oynadığı iki maçta kalesinde toplam 6 gol görürken henüz gol atma başarısı gösteremedi.

 

Nevşehirspor GK de başarısızlığın sebebi araştırılıyor ve bu konuda kamuoyunda farklı değerlendirmelerle suçlu aranıyor..

 

Kimine göre Nevşehirspor Gk de futbolcu kalitesinin yetersizliği,kimine göre Nevşehirspor Gk teknik direktörü muammer Pirinçci nin eksikliği ve tecrübesiz olması,Kimine göre Yönetim kimine göre taraftar suçlu…

Nevşehirspor taraftarları özellikle Genç Meterisler grubunun takıma olan gönülden bağlılığını ve büyük sevgisini hemen her dönemde gösterdi ve gösteriyor. Bu bağlamda taraftarlarımızın son günlerde birbirine düşme noktasına geldiğini görmek üzüntülerin en büyüğü olsa gerek.Efsane Büyük Nevşehirspor taraftarlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonrada özverilerini ve büyüklüğünü her daim göstereceğine inancımız tam.

 

Alınan bu kötü sonuçlar sonrasında Nevşehirspor GK Yönetiminin maddi manevi büyük fedakâr çalışmaları sonucunda kurduğu takımı ve özellikle yönetimi kimsenin eleştirmeye hakkı olmadığını düşünüyoruz.

 

Peki suçlu Kim???

 

Özellikle dünya kenti olma yolunda büyük hedef koyan Nevşehir’in olmazsa olmaz eksiklerinin başında profesyonel bir takımının olmamasının başta gelen sorunlar arasında yer aldığını görüyoruz.

 

Bir şehrin gelişmesinde sanayi, spor ve siyasetin en önemli üç unsur olduğunu ve Türkiye genelinde bulunan 81 ilden profesyonel liglerde takımı bulunmayan maalesef illerden biride Nevşehir olduğunu görüyoruz.

Nevşehir’in 2005-2006 sezonunda profesyonel lige veda etmesinin ardından geçen 6 yılda şimdiye kadar kimsenin takıma sahip çıkmamış olması ilimiz için büyük utanç ve üzüntü verici bir durum

Nevşehir de derinden hissedilen bu eksikliği gören ve büyük bir sorumluluk ve özveride bulunarak Nevşehirspor a sahip çıkan Necmi Cantekin ailesi ise eleştiri değil kocaman bir ALKIŞ tutmak gerekiyor.Bunu da zaten tüm Nevşehir biliyor ve bunun çok iyi farkında..

 

 

Öncelikle İlimiz Nevşehir de ki  mülki amirlerin, daire müdürlerinin, sivil toplum örgütlerinin yani tüm seçilmiş ve atanmışlarla STK ların ve vatandaşlarımızın da profesyonel ligde Nevşehir’in takımı olabilmesi için destek olması gerekiyor.

 

Un yağ şeker var ….Helva yapmak için eksiğimiz ne peki?

 

Nevşehir Belediyesi Nerde…?

 

Oysa Bir Profesyonel takım bu şehrin olmasa olmazı olduğunu kimse göremezlikten gelemez…

 

Ama en önemlisi Nevşehir Belediyesi’nin kendi şehir takımına sahip çıkması olmazsa olmazlarından…

Nevşehirspor un Küme düştüğü sene Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver i o dönem NEGİAD olarak ziyaretimizde Nevşehir Belediyesinin spora destek veremeyeceğini bunun kanun koyucular tarafından engellendiğini yoksa böyle bir düzenleme olmamış olsa Nevşehirspor a gerekli tüm desteği sağlayabileceklerini söylemişlerdi…Bunun üzerine kamuoyunda Nevşehirspor tarihin tozlu sayfalarına adeta gömülmüş kimsede sayın Ünver e bu konuda söyleyebilecek bir şeyi kalmamıştı. Lakin Nevşehirspor küme düşer düşmez  Başkan Ünver’in Nevşehir Belediyespor u kurması hakikaten çok şaşırtıcı olmuştu.Bitmedi …Hani o günlerde Sayın Ünver, kanun koyucuyu işaret ederek Nevşehir spor konusunda ne yazık ki “Belediye” spor kulübüne yardım edemez demişti ya…

Şimdi bakıyoruz …

Süper ligde Akhisar Belediyespor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor,Banka Asya 1.Ligde Gaziantep Büyükşehir,İkinci ligte Nazilli Belediyespor,Güngören Belediyespor,Denizli Belediyespor,Diyarbakir Bş .Bld. Spor, Tekirova Belediyespor, Bld. Vanspor, Bergama BLD., Derince Belediyespor,Menemen Belediyespor,Sivas 4 Eylül Bld. Spor, Bingöl Bld.Spor, Kilimli Bld., Kahramanmaraş BLD    , Sancaktepe Bld.,Erzurum BŞBLD, Çorum BLD., Elazig Bld.     Takımları hepsi Belediye takımları …Bal liginde ise

Niğde Belediyespor,Diyarbakır Karapınar Bld spor,Bismil Bld spor,Bulancak Bld spor,Öz Espiye bld spor,Dikbıyık Bld spor,Fatsa Bld spor,Zara bld spor,Atakum Bld spor,Şahinbey bld spor,Elbistan Bld spor,Adıyaman bld spor,Erzin bld spor,Birecik Bld spor,Yurtbaşı bld spor,Payas bld spor 1975,Bingöl.........

Nevşehirspora gönül veren binlerce taraftarlar ise işte  biz buradayız Belediye nerede Başkan nerede diyerek ince bir eleştiri konusu yapıyorlar. Yine taraftarların bir başka eleştirisi ise Destek şurda dursun Başkan Ünver Nevşehirspor un maçlarına bile gelmiyor diyorlar.Öte yandan Bir dönemin Nevşehirspor Kulüp Başkanlığıda yapmış olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız  da "Nevşehirspora ilgisiz kalmakla " eleştiriliyor...

2012-2013 Sezonunda Bal Ligi 5.Grupta mücadele edecek takımlar içinde tam 6 takım Belediye takımı işte isimleri:

1.      Nevşehirspor GK,

2.      68 Yeni Aksaray Spor,

3.      Niğde Belediyespor,

4.      (Konya) Sarayönü Belediyespor,

5.      (Konya) Selçuklu Belediyespor,

6.      (Konya) Çatalhüyükçumra Bld.Spor,

7.      Kayseri Yolspor,

8.      (Kayseri)Kocasinan Şimşek spor,

9.      (Mersin) Toroslar Belediyespor

10.   (Mersin)Akdeniz Belediyespor,

11.   Mersin B.Şehir Bld.Meskispor,

12.   (Adana)  Ceyhanspor,

13.   (Adana) Gençlerbirliği Spor,

14.   (Adana) Pozantıspor,

15.   Karaman Belediyespor,

 

İşte konu hakkında Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca da aslında geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamasında çok güzel tespitlerde bulunmuş: Kayserili olan Osman Koca Gerek Kayseri gerek Orta Anadolu ve gerekse Nevşehir i yakından tanıması ve iyi bilmesi ile bu konuda dışarıdan bir bakış açısıyla ortaya koyduğu yazıyı tüm Nevşehirli hemşerilerimizin iyi okuması ve iyi analiz etmesi gerekiyor…İşte o yazı:Bir şehrin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan 3 unsurdan biriside spordur. Spor olan şehirde büyüme ve gelişme daha hızlı olur…”

En yakın zamanda Niğde Belediyespor ile Beşiktaş kulübü arasında Niğde’de oynanan Türkiye Kupası müsabakasında şehrin kazandığı maddi gelirin yanı sıra tüm Türkiye’de tanıtımını çok güzel bir şekilde yaptırma fırsatı buldu. Nevşehir’in komşusu Niğde’den hiçbir eksiği yok hatta fazlası var. Bir diğer örnek ise yakın komşumuz Kayseri’dir. Kayseri bugün Süper Lig’deki takımı ile şehrini tüm Türkiye’de tanıtmaktadır. Kayseri’nin diğer takımlarından Kayseri Erciyesspor PTT 1. Ligi’nde ve Kayseri Şekerspor ise 3. Lig’de mücadele ediyor. Bu takımların buralarda olmasının en önemli nedenlerinin başında şehrin iş adamları, sanayicileri ile birlikte Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere mülki amirlerin sahip çıkması yatar. Kayseri sanayisi ve şehirleşmesi ile zaten Türkiye’de bilinen bir ildi ancak son yıllarda spordaki başarıları ile de tüm Türkiye’nin göz bebeklerinden biri halinde geldi. Bugün Kayseri’de kongre ve kayak turizmi ivme kazanmışsa 5 yıldızlı oteller yapılmaya başlanmışsa, yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artmışsa bunda futbolun büyük yeri vardır. Kayseri bunu görmüş ve yaptığı hamlelerle de sporun gücünü göstermiştir. Aynı zamanda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımlarla yaptıkları maçları televizyon başında milyonlarca insanın izlediği bununla trilyonlarla yapılamayacak tanıtımın yapıldığı ortadadır. Takımlarla birlikte gelen taraftarın kente katkısı yadsınamaz. Bunun gibi birçok daha örnek sıralanabilir” diye konuştu.

 

Takımın desteklenerek profesyonel lige kazandırılması halinde 3. Lige yükseldiği zaman şehre külfetinin de kalmayacağını ifade eden Koca “ Birçok önemli gideri Futbol Federasyonu tarafından karşılanan ve bazı gelirlere kavuşan takım şehre çok büyük fayda sağlayacaktır. Nevşehirlilerin kendi takımına artık sahip çıkması gerekiyor. İlçelerin ve beldelerin dahi 2. ve 3. Ligde takımının bulunduğu bir ortamda Nevşehir’in 3. Lig’de ve hatta daha üst liglerde takımı olabilir” dedi.

 

Dünya’nın en önemli kültür, doğa ve manzara bölgelerinden kabul edilen ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Kapadokya’nın turizmde en önemli sorunlarından birinin tanıtım olduğunun da  bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Koca “ özellikle yurt içi tanıtımında Kapadokya’nın önemli eksikliklerini olduğu herkes tarafından ifade edilen bir husustur. Profesyonel ligdeki bir takımın bu anlamda da büyük katkılar sağlayacağı ortadadır. Bu yönüyle de önemli bir eksiklik göze çarpmaktadır” dedi.

 

7 Ekim 2012 Pazar günü Saat:14:30 da Nevşehir spor GK kendi saha ve seyircisi önünde Gazi Stadında Selçuklu Belediyespor ile oynayacak.