AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası müsabakalarını izledi. 

Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı ve Boks Federasyonu İl Temsilcisi Özden Taşğın, Milletvekili Açıkgöz'e Şampiyona hakkında bilgiler vererek, Cumartesi günü oynanacak final müsabakaları ile sonra erecek şampiyonada 54 ilden 597 kadın sporcu kendi sıkletinde en iyisi olabilmek adına ringe çıkacağını belirttiler.

İsmail Nazlı, "Nevşehir'deki Şampiyonaya katılımın memnuniyet verici olduğunu belirterek, Bu aynı zamanda bir rekor, bundan önceki yıllarda 350-400 sporcu arasında Türkiye şampiyonasına katılım vardı. 3 branşta ilk defa 597 sporcuya ulaştık. Kadın boksu için önemli bir gelişme. Dereceye giren sporcularımız Genç Kadınlar Kategorisi’nde nisan ayında İtalya´da yapılacak Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda yer alarak 2018 yılında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları’na vize almak için mücadele edecekler. Büyük kadınlar kategorisinde yer alan sporcularımız ise yıl içerisinde hem Avrupa hem de dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacaklar" dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Türkiye Boks Federasyonu tarafından Nevşehir’imizde düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasını ziyaret ederek, sporcularımıza başarılar diledik. “Spor; sağlık, dostluk ve kardeşliktir. Sağlıklı nesiller için herkesi spor yapmaya bekliyoruz.” dedi.

Açıkgöz, "Boks müsabakalarına 54 ilden 597 sporcunun katılımlarında hakem ,antrenör ve teknik heyet  ile birlikte  yaklaşık 750 kişiyi ilimizde misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar Kapadokya'nın başkenti Nevşehir ve tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Bu manada bu çok önemli organizasyonun ilimizde gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.