Açıkgöz açıklamasında, demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde avukatlık mesleğinin önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Avukatların meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumlulukların toplumca takdir edildiğini belirten Açıkgöz, “Avukatların, yargılamanın asli unsuru olduğu gibi, hukuk devleti ilkesinin en önemli aktörlerinden biridir’’ dedi.

Hukuk devletinin ve insan haklarının ülkemizde kat ettiği her adımda, güç koşullar altında ancak sorumluluk bilinciyle görevini yerine getiren avukatların yer aldığına dikkat çeken Açıkgöz; “Yoksulun, mazlumun, dul ve yetimin savunucusu olan avukatlarımız zulmün, baskının düşmanıdır. Avukatlar ırk, renk, sınıf, cinsiyet ya da din ayrımı yapmaksızın insanlığın eşitliği, hakkaniyetin ve adaletin yerine gelmesi için fedakarca çalışmaktadırlar. Herkes için adalet, adalet için avukat diyor, kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenen tüm avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.