SABAH Gazetesi'nin usta kalemi Futbol yorumcusu ve eski hakemlerimizden Ahmet Çakar'ın annesi Meral Çakar'ın aslen Nevşehir'in Uçhisar kasabasından olduğunu biliyormuydunuz.

Ahmet Çakar, 1980 yılında İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.
Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş yegane Türk hakemlerinden biridir.

Hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra gazete, köşe yazarlığının yanısıra radyo ve TV`de yorumculuk yapmaktadır.

Ahmet Çakar 30 Mart 1962 yılında Çankırı ilimizde doğan bir hakemimizdir. Babasının mesleği doktorluk olan Ünlü Eski Hakem şuanın yorumcusu İstanbul Erkek lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.1986 tarihinde Pratisyen hekim oldu ve hastanede görev aldı.Babası’da hem kendisi gibi doktordu hemde hakemdi.Babasının hakemlik toplantılarını takip etmiş ve 19 yaşına geldiğinde hakemlik mesleğine başlamıştır.Kendisinden hariç 1 tane kız kardeşi bulunmaktadır.

Ahmet Çakar hakem olduğu dönemlerde toplam 100 üstü Uluslararası maç ile derbi yönetmiştir.Avrupa Şampiyonasında önemli maçları yöneten 2 Türk hakemden biri kendisidir. Şampiyonlar Liginde görev yapmış Türkiye’yi temsil etmiş 3 hakem arasına girmiştir.

1997 tarihine kadar hakemlik yapmış ardındanda hakemliği bırakarak hem radyolarda hemde televizyonlarda yorumcu olarak bulunmuştur.Uzunca bir süre Telegol isimli Türkiye’nin en fazla izlenen programlarından birinde yorumculuk yapmış 25 Şubat 2004 tarihinde Hekimlik yapmış olduğu Sağlık Ocağı çıkışında vurulmuştur.Tedavi sonrası tekrar eski sağlığına kavuşan yorumcu ve eski hakem Sabah Gazetesinde Spor yazarlığı, Foxta program, Telegol yorumculuğu, Atv ekranlarında yayınlanmış Ahmet Çakar’la Zor karar sunuculuğu, Show Tv ekranlarında Altı Pas isimli programda yorumculuk gibi birçok kanalda ve programda bulunmuştur.
Şuan halen Beyaz Tv ekranlarında yayımlanan Derin Futbol proğramında yorumculuk yapmaktadır ve Sabah gazetesinde de Spor yazarlığınada devam etmektedir.

3 yabancı dil bilen yorumcu 1993 tarihinde evlenmiştir. Aslı ile Aylin isminde iki kız çocuğu vardır.