AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, 01 Nisan 2018 Pazar günü Spor toto Bal ligi 5. Grup 25. Haftasında Gazi stadında oynanacak olan Nevşehirspor-Adana Büyükşehir Bld.Spor maçında, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından taraftarlara çemen ekmek ikram edileceğini açıkladı.

"Şehir Bizim Aşk Bizim"

Tüm Nevşehirlileri pazar günü Saat: 15.00 te oynanacak olan maça davet eden Başkan Yanar, "Haydi Nevşehir'im Bayrağını, atkını al sevdana koş" dedi.

Hatırlanacağı üzere, Bir grup Nevşehirspor taraftarlarının profesyonel liglere çıkana kadar maçlarda çemen ekmek geleneğine son verilmesi sonucu, 13 yıldır Gazi stadına çemen ekmek girmiyor satışıda yapılmıyordu.

13 Yıllık Çemen ekmek özlemi sona eriyor

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar açıklamasında; "Nevşehirspor’umuzun bu hafta sonu 01.04.2018 Pazar günü saat 15:00 da Adana B.Ş. Belediyespor ile oynayacağı maç için tüm şehir kenetlendi. Evet sadece iki maçımız kaldı hasretin bitmesine... O sene Bu sene, hep birlikte 3. Lige inşallah. Ayrıca en son kümeden düştüğümüzden beri stadımızda olmayan, çocukluğumuzun maç anılarında ayrı bir yeri olan, Çemen ekmek hasretine de 13 yılın ardından son verip Ak Parti Teşkilatları olarak tüm cefakar taraftarımıza Çemen ekmek ikramımız olacaktır...Haydi Nevşehir Pazar günü yeni bir destan yazmaya Gazi stadına..." dedi.

Gribinde düşmanı 'çemen'

Yöresel lezzetlerimiz arasında yer alan çemen,  bin bir derdin devasıdır. İçeriği bakımından yüksek antioksidan olması nedeniyle, doğal antibiyotik görevi görür. Virüs ve mikroplara karşı koruyucu özelliğe sahiptir" dedi.