Bal liginde şampiyonluk hedefleyen Nevşehirspor'un Çevreyolu üzerinde köprüye astığı flamaları rakip bir grup taraftar tarafından sökülerek ayaklar altına alınmasına Nevşehirspor camiasından büyük tepki geldi.

Aksaray Taraftarları, Köprüdeki Nevşehir Bayrağını Söktü
Edinilen bilgilere göre göre, Nevşehir’de şehrin muhtelif yerlerine asılan Nevşehirspor flamalarından Çevreyolu Yavuz Sultan Selim üzerindeki köprüye asılan Nevşehirspor amblemi ve Kırmızı-Beyaz renklerdeki bayrağı kendini bilmez bir grup Aksarayspor sempatizyanı holigan taraftar tarafından sökülerek ayaklar altına alındı. Şüphesiz bu olay cezasız kalmayacak. Kendini bilmez bir grup ahlaksız zevatların yaptığı bu çirkin saldırıda faturayı 68Aksaray Belediyespor ödeyebilir.  

Tepkili Nevşehir taraftarları Aksaray şimdi bu ayıbı nasıl temizleyecek diyerek 68 Aksaray Belediye Spor Yönetimine sesleniyor.

İddialara göre, Hafta sonu Kayseri Şekerspor-68 aksaray Bld.Spor maçında takımını desteklemek için Kayseri'ye giden ve maç dönüşünde Nevşehir'den geçerken bir grup sözde Aksaray Taraftarlarının otobüsten inerek, Köprüdeki Nevşehir Bayrağını Sökmesi spor kamuoyunda büyük tepki topladı.

Suçlular Cezalandırılmalı ....

Şimdi soruyoruz;

Aksarayspor taraftar grubunu taşıyan bu Otobüsün şöförü kim? Aksaray Belediyesi çalışanı mı ?
Başta bu otobüs şöförü olmak üzere bir avuç gayriahlaki çirkin saldırıları ve eylemleri ile Nevşehir sınırları içerisinde bulunan köprüden Nevşehirspor bayrağını sökenler kim ?
Velevki bu çirkin hareketi Nevşehir'de bir gören olmamış. Pekiala ya görülmüş olsa idi muhtemelen yaşanabilecek olası bir olayın sorumlusu kim olacaktı. Bunun hesabını kim verecekti? 

Zanlıların yakalanarak “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” hükümlerince işlem görmesini bekliyoruz.

Yine yapılanların bir bedeli olarak Aksarayspor kulübüne Örnek olması açısından Türkiye Futbol Federasyonu'nun ağır bir ceza kesmesini bekliyoruz.

 Nevşehirspor taraftaralarından Aksarayspor yönetimine tarihi çağrı ....

"Nevşehirspor'un Büyük Taraftarları Şimdi Aksarayspor Yönetiminden Sağduyulu Hareket Etmesini Bekliyor..."


Aksaray bu ayıbı nasıl temizleyecek? İşte böyle...

1- Aksaray Belediyespor'dan önce bu konuda açıklama yaparak taraftarları adına Nevşehirspor'dan özür dilemeye davet ediyoruz.
2-Aksarayspor Kulüp Yönetiminden bu şahsıları biran önce tesbit ederek adalete teslim etmelerini bekliyoruz.
3-Böylesine güzide bir komşu ilimizin kulübünün maçlarında stada sokulmamalarını ve kulüp ile stadın yakınlarından bile geçilmesine izin verilmemesini istiyoruz.
4- Nevşehirspor camiasından özür sonrası bu çirkin saldırılara neden olan zevatların ve yapılanların kınanmasını sitiyoruz.
5- Nevşehirspor gibi anadolumuzun güzide bir kulübüne ait yapılan bu çirkin eylem sonrası sökülerek tahrip edilen Nevşehirspor bayraklarının yenileriyle değiştirilmesini ve aynı yerine asılmasını bekliyoruz.

Bunlar Aksaray Belediyespordan tüm Nevşehirspor camiasının beklentileri ve spora dostluğa yakışan hareketlerdir. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu münferit olayın bir daha asla yaşanmaması ve biran önce gerekli yaptırımların TFF ve adli soruşturmalar sonrasında sağlanarak iki güzide şehrimizin iki güzide kulübü adına Türk Futbolunda Dostluk köprülerinin sağlamlaştırılması için gerekenlerin yapılarak bu münferit olayın zaman geçmeden sıcağı sıcağına fırsata çevirmek gerekiyor.

NEVŞEHİRSPOR KULÜP BAŞKANI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU...

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunan Nevşehirspor Kulüp Başkanı Salih Dirikoç, suçluların bir an önce bulunmasını istedi.

İddiaya göre Pazar günü deplasmanda Kayseri Şeker spor deplasmanında dönen Aksaraysporlu bir grup taraftar Nevşehir Çevreyolu üzerinde Yavuz Sultan Selim köprüsünde asılı bulunan Nevşehirspor flamasını sökerek yere serdiler. Daha sonra kendini bilmez bu taraftar ayaklarını şanlı Nevşehirspor flamasın ayaklar altında çiğneyerek fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştı.

Bunu Yapan Biz Olsaydık...  

Nevşehirspor Kulüp Başkanı Salih Dirikoç yaptığı açıklamada Pazar günü Kayseri deplasmanından dönen kendini bilmez bir grup Aksarayspor taraftarı şehrin çeşitli yerlerinde bulunan flamalarımızı ayaklar altına aldığını tespit ettik. Bu kişi yada kişiler hakkında Emniyet müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Dirikoç, Aksaray’da şehirler arası çalışan bir firmanın otobüsünden inen bu kendini bilmez Yavuz Sultan Selim köprüsünde asılı duran flamamızı ayaklar altına alarak sosyal medyada paylaştı. Şehirdeki MOBESE kayıtlarından bu kendini bilmezi tespit ederek gerekli işlemleri başlatacağız dedi.

Başkan Dirikoç Nevşehirspor'a yapılan bu çirkin saldırıyı kınandı
Nevşehirspor Kulüp Başkanı Salih Dirikoç, Nevşehirspor flamasına yönelik yapılan bu münferit saldırıyı kınadı. Failin bir an önce yakalanmasını gerektiğini ifade eden Başkan Dirikoç, Sporun dostluk kardeşlik olduğunu rekabetin sportif kurallara uygun şekilde yapılması gerektiğine işaret ederek, Tüm spor camiasına birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi için sağduyu çağrısı yaptı.

FİB Haber Merkezi olarak bu işin arkasını bırakmıyacağız!
Sözde Aksaraysporlu olduğunu iddia eden bir avuç kendini bilmez ahlaksız bir holgan grubun sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı tehdit küfür ve hakaretler komşu şehrimizin böylesine güzide bir takımına hiç yakışmadı.

Nevşehirsporun efsane taraftarları bu tarz çirkin ve bir o kadarda talihsiz eylemlerine ve tahriklerine asla kapılmayacaktır. Bu bir avuç zevatlara aslında en güzel cevabı Yozgatspor ve Nevşehirsporlu taraftarlar geçtiğimiz hafta sahada vermişler. Birbirlerine çiçek takdim edip, sporun en güzel yanlarını tüm spor kamuoyuna göstermişlerdir. Şimdi söz 68 Aksaray Belediyespor yönetiminde... 68 Aksarayspor Bld.Spor Başkanının çıkıp bu sözde bir avuç zevatlar için gereğini yapmalarını bekliyoruz.



Haber:Mustafa Ferveren