Hafta sonu Kayseri Şekerspor-68 Aksaray Bld.Spor maçında takımını desteklemek için Kayseri'ye giden ve maç dönüşünde Nevşehir'den geçerken bir grup sözde Aksaray Taraftarlarının otobüsten inerek, köprüdeki Nevşehirspor Bayrağını sökmesi ve ardından Nevşehirspor bayraklarını ayaklar altına alması sonrası yaşanan gelişmelerin ardından 68 Aksaray Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Özkaraca sıcağı sıcağına açıklamada bulunarak Nevşehirspor'dan özür diledi.

Nevşehirspor bizim "Ebedi Dostumuz, Ezeli Rakibimiz".


Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com spor servisi, 68 Aksaray Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Özkaraca ile görüştü. Özkaraca, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Biz iki güzide şehrin iki güzide kulüpleriyiz. Nevşehirpspor bizim "Ebedi Dostumuz, Ezeli Rakibimiz".
Nevşehirspor bayrağına yapılan bu münferit ve bir o kadarda çirkin saldırı asla kabul edilemez. Olaydan etkilenen tüm Nevşehirspor camiasından ve Kulüp yönetimindeki değerli dostlarımızdan samimiyetle özür diliyorum" dedi...

"BU OLAYLARDAN DOLAYI UTANÇ DUYDUK"

68 Aksaray Bld. Spor Kulübü ve spor camiası olarak futbolun güzellikler içinde fair-play ruhu ile oynanması gerektiğine inandıklarını belirten 68 Aksaray Bld. Spor Yönetim Kurulu Başkanı Özkaraca, ”Kurulduğumuz günden beri kulüp olarak bu tavrından ve onurlu davranışından asla taviz vermeyen anlayışta olan kulübümüz, ne spora ne de insani hiçbir şekilde kabul görmeyecek bu tür çirkin provokatif saldırıları asla kabullenmediğimizi belirtiyor, bu olayı ne kulübümüze nede camiamıza mal edilmemesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum
 
Bizler saha içinde yada saha dışında çıkan olayların sorumluluğunu her zaman maçlara gelmeyen ancak olay çıkarmak amacıyla sahaya gelen birkaç kendini bilmezin tahrikiyle böylesine çirkin bir fiili gerçekleştirmesi sonucu yaşananlardan dolayı fevkalade üzgün olduğumuzun dost ve kardeş kulübümüz Nevşehirspor'un bilinmesini istiyoruz.

Bal liginde hedefleri olan ve futbolun tüm güzelliklerini yaşatan yüksek oranda heyecan dolu ve seyir zevki yaşatan her iki güzide kulübümüze, kendini bilmez taraftarların yaptıklarını asla ve asla kabullenmediğimiz gibi böylesi çirkin bir olaya neden olan taraftarlarıda şiddetle ve esefle kınıyoruz.

"Bu vesile ile, bize Nevşehir ilimiz ve güzide kulübümüze dair özürümüzü sunma fırsatı veren FİB Haber ve çalışanlarınada teşekkür" ediyorum dedi..


Hafta sonunda yaşanan elim olayın ardından sıcağı sıcağına Yönetim Kurulu Toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Özkaraca, bir açıklama yaparak Nevşehirspor bayrağına yapılan çirkin saldırıdan duydukları derin üzüntülerini dile getirdi.

68 Aksaray Belediyespor Yönetim Kurulu yazılı basın açıklaması yaparak Nevşehirspor camiasından dolayı özür diledi. İşte Nevşehirspor Yönetimine de gönderilen o özür açıklaması;

"Ebedi Dostumuz, Ezeli Rakibimiz"
Nevşehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına ;

05.11.2017 tarihinde kuübünüze ait bayrağa yapılan hareketin derin üzüntüsü içersindeyiz.
Nevşehir ile Aksaray iki komşu il olup, yıllardır sportif başarı için centilmence mücadele etmektedir. Bu olayla ilgili yapılan "Bayrak" eylemini şiddetle kınıyoruz.
68 Aksaray Belediyespor yönetimi olarak Bayrağınıza yapılan saygısızlığı kendimize yapılmış kabul ediyoruz.
Bu saldırı başta kulubunuz olmak üzere Türk futboluna yapılmış sadırı olarak kabul ediyoruz. Spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin saldırıyı esefle kınar, sporun her dalında bir daha böyle olayların yaşanmamasını dileriz.

68 Aksaray Belediyespor
Yönetim Kurulu

​Her iki kulübümüze DOSTLUK Yakışır...