Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, yerel amatör liglerle ilgili kararları açıkladı. Buna göre, Play-Off Müsabakaları Her Hangi Bir Aksilik Olmadığı Takdire Kaldığı Yerden Devam Edecek.

Ve Amatörler İle İlgili Karar Açıklandı. Buna Göre, Herhangi Bir Aksi Durum Olmaması Halinde Nevşehir 1.Amatör Küme;
18.19 Temmuzda Çeyrek Final Rövanş
25.26 Temmuzda Yarı Final İlk Müsabakaları
01.02 Ağustosda Yarı Final Rövanş
08.09 Ağustosda Final Müsabakası
15.16 Ağustosda Bal Yükselme Baraj Maçı Oynanacaktır.

Yapılan açıklamaya göre pandemi süreci sonrasında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez’in açıklamaları şöyle:

Bildiğiniz üzere 19 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgınına karşı alınan kararlar doğrusunda 2019-2020 sezonu U17 kategorisi ve daha altındaki yaş kategorilerinde liglere devam edilmemesi, Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 kategorisi, 1. ve 2. küme müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmişti.
Pandemi sürecinde gelinen bu noktada tüm illerimizde müsabakaları devam eden U19 1. ve 2. kümelerde sezonun sonlandırılmasına, Büyükler kategorisinde il’de Süper Amatör lig varsa 1. ve 2.amatör liglerin sonlandırılmasına, il’de en üst büyükler ligi 1. Amatör ise 2.Amatör liglerin sonlandırılmasına, bu liglerle ilgili yükselme ve küme düşme kararlarının Futbol İl Tertip Komitelerince ASKF’ lerin bilgisi dahilinde verilip, Amatör İşler Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir. Yerel büyükler kategorileri ile ilgili yapılması gerekenler EK’ de detaylı olarak açıklanmaktadır.