Şampiyonluk hedefinde koşan Lider Nevşehirspor GK, Pazar Günü saat 13.30'da Kırşehir Ahi Stadyumu'nda Y. Kırşehirspor ile karşılaşacak. 

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 6.Grup 'da bu hafta Y. Kırşehirspor - Nevşehirspor GK Anadolu Derbisi'ne sahne olacak. Bal ligi 6. haftasında Lider Nevşehirspor GK ile  Y. Kırşehirspor deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Ligde şampiyonluk hedefleyen her iki komşu şehir takımlarını karşı karşıya getirecek Dev derbiye doğru Nefesler tutuldu.

Y. Kırşehirspor - Nevşehirspor GK derbisine doğru ...


Kırmızı -Beyazlı ekibimiz Nevşehirspor GK ilk beş haftada topladığı 10 puanla grupta lider bulunurken ,Ev sahibi Y.Kırşehirspor ligde oynadığı ilk 5 maçta topladığı 7 puanla 9.sırada yer alıyor.

Ezeli rekabette her iki takım 6 kez karşı karşıya geldi ve bu maçlardan 5 tanesi beraberlikle bir maçı ise Nevşehirspor kazandı.

KIRŞEHİRSPOR İÇİN TAMAM MI DEVAM MI MAÇI ...

BÖLGESEL Amatör Ligi’nde son iki maçtan mağlup ayrılarak zirve yolunda çok önemli puanlar kaybeden Y. Kırşehirspor’da hafta sonu kendi sahasında karşılaşacağı lider Nevşehirspor maçı Şampiyonluk umutlarını korumak adına büyük önem taşıyor. 

Yeşil-beyazlılar kendi evinde oynayacağı Nevşehirspor maçını mutlak kazanarak puanları eşitlemeyi planlarken, aksi durumda rakibi ile puan farkını 6 puana çıkartarak şampiyonluktan uzaklaşacak olması bu önemli Anadolu Derbisine daha da önemli hale getiriyor.

Yeşil Kırşehirspor teknik direktörü Bekir Barış Cihan, zorlu Nevşehirspor maçı öncesi yaptığı açıklamasında, Nevşehirspor güçlü bir ekip ama bizde kendi gücümüzü biliyoruz. Aramızdaki puan farkı Nevşehirle aramızda sadece 3 puan fark var. Her ne kadar iki haftadır mağlup olsakta, bu maçın havası çok farklı olur. İyi bir şekilde hazırlandık. Artık hem taraftarlarımıza bir derbi galibiyeti hediye etmek hemde üzerimizdeki iki haftadır üzerimizde gezen karabulutları dağıtmak istiyoruz. Ben bu maçtan çok umutluyum. Kazanmak için maça çıkacağız. Nevşehirspor taraftarlarınada buradan bir mesaj göndermek istiyorum.Her iki tarafıda sakinliğe  davet ediyorum.Şurda iki komşu şehrin mücadelesi olacak. Elbette rekabet olmadan olmaz. Ama Sonuç olarak bu bir futbol mücadelesi her iki ekibinde centilmence dostluk kardeşlik içerisinde bir maç geçmesini diliyoruz dedi.

Kırşehirspor'un 40şehirliler taraftar grubu amigosu Hakan Dağıstan'da Anadolu Derbisi hakkında yaptığı açıklamasında Tüm Taraftarları sükunete davet etti.. İşte o açıklama;
Pazar günü Kırşehir Ahi Stadyumunda oynanacak olan Yesıl Kırşehirspor-Nevşehirspor müsabakasında Kırşehir sevdalısı arkadaşlarım sosyal paylaşım sitelerinde rakip takım sayfalarına yorum yapmayınız sağduyulu olun küfürden kavgadan kalp kırıp gönül yıkmadan elimize birşey geçmez tribünlerde kesinlikle en ufak bir taşkınlığa mahal vermeyelim takımımıza zarar vermeyelim.Geçmişte yapılan hata ve yanlışa tekrar düşmeyelim mesajı gönderdi.

NEVŞEHİRPSOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET..!

Bal ligi 6.Grupta Lider bulunan Kırmızı-beyazlılar deplasmanda karşılaşacağı Kırşehirhirspor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Geçtiğimiz hafta lider koltuğuna oturan Nevşehirspor'da keyifler yerinde...

Yeni Hocası Yahya Ünal, nezdinde son idmanını gerçekleştiren Nevşehirspor'da zorlu Kırşehirspor derbisi öncesi futbolcular galibiyete şartlandı. Ligde kaliteli ve güçlü kadrosuyla Altındağ Belediye spor ve Yozgatspor'u net skorlarla yenmeyi başaran Nevşehirspor,Türk Metal Kırıkkale ve Çankırı Bel.Spor maçlarında ise galibiyeti şansız bir şekilde kaçırmıştı.

Zorlu haftalar bitiyor...

Bal ligi 6.Grupta mücadele eden Nevşehirspor fikstür gereği ilk haftalarda üst üstüne zorlu maçlar oynuyor. Tek hedef ise bu maçlardan en az puan kaybıyla ayrılmak.

Ligin ilk 5 haftasında zorlu rakiplerle oynadığı maçları geride bırakan Nevşehirsporda Bu hafta sonu oynanacak olan Kırşehirspor maçı bu anlamda büyük önem arz ediyor. Kırşehir maçından sonra ilk yarıda Kırmızı Beyazlı ekibi zorluyacak nitelikte sadece iki maç daha var o da Kayseri Şeker Spor ile Kazan Belediye Spor maçı kalıyor.

Komşu iki şehrin dev mücadelesine sahne olacak maç için Kırşehir Emniyeti sıkı güvenlik tedbirleri aldılar.


Kırşehirsporla hafta sonu deplasmanda oynayacakları maç öncesi Nevşehirspor'da eksik yada cezalı futbolcu bulunmuyor.

T.Direktör Yahya Ünal İlk Deplasman Maçına Çıkacak...

Zorlu derbi öncesi www.fibhaber.com a önemli açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Yahya Ünal, her iki takımın taraftarlarını da sağ duyuya davet etti. Ünal, " Hafta sonu Hedefleri olan iki komşu şehrin mücadelesi bizleri bekliyor. Böyle bir Anadolu derbisinin ve heyecanın içinde olmaktan mutluyum. Antrenörlük kariyerimde önemli anılardan biri olacak. Herkes olaya sportif oyun açısından bakmalı." dedi.

Futbol oyununun eğlence ve keyif vermesi gerektiğini ve bu müsabakaların savaş olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Nevşehirspor Teknik Direktörü Yahya Ünal, "Bu bir oyun, bu bir eğlence, bu bir rekabet hem de tatlı bir rekabet. Sahanın içinde mücadele edecek futbolcu grubu var. Saha dışında takımlarını destekleyecek taraftar grubu var. Bu insanların bakış açıları önemli. Takımları kazanırlar-kaybederler olaya bir savaş kaybetmiş, can kaybetmiş gibi bakmamak gerekir." diye konuştu.

Hafta sonu Deplasmanda karşılaşacakları Kırşehirspor maçı için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten  Ünal , Şampiyonluk parolasıyla çıktığımız bu yolda hedeflerimize ulaşmak için bu maçı mutlaka kazanmak istiyoruz. Biz her maça ayrı ayrı bakıyoruz.Geçtiğimiz hafta oynadığımız Kayseri Yol spor maçı artık geride kaldı. Her hafta bir sonraki haftaya bakıp ona göre hazırlanmamız gerekiyor. Şimdi bizde güçlü kadromuzla ezeli dostumuz Kırşehirspor maçından galip ayrılarak hedeflermize emin adımlarla ilerlemeyi arzu ediyoruz.Takımın morali çok iyi herşey yolunda. Soğukkanlı bir şekilde Biz sahaya çıkıp oyunumuzu oynayacağız. İnşallah centilmence geçen ve sadece futbolun konuşulacağı bir haftayı geride bırakırız dedi.


Hep Destek Tam Destek...!

Nevşehirspor'un Genç Meterisler Taraftar Gurubu Başkanı Ahmet Yetişir'de yaptığı açıklamasında hafta sonu oynanacak olan 
Y. Kırşehirspor - Nevşehirspor GK maçı öncesi her iki takım taraftarlarınıda sağduyuya davet etti. Anadolu Derbisine iki komşu şehrin kardeşliğine ve zeli rekabete yakışır bir maç olmasını dileyen  Yetişir, Nevşehir'imize yakışır bir şekilde takımımıza destek vereceğiz. Umuyorum ki Kırşehirli kardeşlerimizde bizleri Kırşehir'e yakışır bir şekilde misafir edeceklerine olan inancım tam dedi.

Taraftarlarımıza DAVET...

Bizler inandık sizde inanın bizim için bu maçı alın diyen Yetişir , komşumuz ezeli rakibimiz Kırşehirspor deplasmanına otobüslerle giderek takımımızı yalnız bırakmayacağız dedi.
Yetişir son olarak yaptığı açıklamasında; Arkadaslar deplasmana hazir miyiz? Otobüs konusunda bir sıkıntımız yok. Gelen taraftar sayisina gore otobus kaldiracagiz. Limit sınırımız yok cok sukur. Pazar gunu saat 10.00 da meteris Alibey camii önünde toplanacagiz. Haydi Nevsehirim. Sampiyonluk yolunda takimimizi yalniz birakmayalim.

Öte yandan Kırşehirspor maçına takımını yalnız bırakmak istemeyen çok sayıda Nevşehirsporlu taraftarların bu maça büyük ilgi göstermesi bekleniyor. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de bu zorlu maçta takımımızı yalnız bırakmayarak Kırşehir'e geleceği belirtildi.


BAŞKAN CANTEKİN'DEN TARAFTARLARA TARİHİ ÇAĞRI

Nevşehirspor Kulüp Başkanı Necmi Cantekin, hafta sonunda oynayacakları Kırşehirspor maçında tüm taraftarları sükunete ve sakın olmaya çağırdı. Taraftarın takıma ceza  alacak davranışlardan kaçınmasını isteyen Cantekin, yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Kırşehirspor ile 2 sezon önce oynanan maç sonrası üzücü bir olay yaşandı.  
Biz o olayları unuttuk. Şu anda takımımız lider ve hedeflerimize doğru ilerliyoruz.  Hafta sonunda komşu Kırşehir ile yapacağımız maçta  taraftarlarımızın sebep olacağı en ufak  bir şiddet ve kötü tezahürat takıma  pahalıya patlar. Sahamız kapanır . Seyircisiz oynama cezası alırız. Büyük para cezası olabiliriz. Bu nedenle 12. Güç olan taraftarlarımız bu maçta sağ duyulu olmaları gerekir. Tahriklere kapılmaması lazım. Centilmence  maç oynayacağız. Tribünlerde asla hiçbir takıma küfür etmeyeceğiz. Hakemlere kötü söz söylemeyeceğiz. Zaten  Federasyona yazı ile baş vurduk. Bu maça takımımız ‘Tribünde şiddet ve küfür’e hayır’  pankartı ile çıkacak. Ulusal kanallardan çekime gelecek olanlar var. Bu maça ilgi büyük. Herkesin gözü bu maçta. Biz maçı centilmence tamamlayıp kendimize yakışır güzel görüntülerle yansımasını istiyoruz. Tüm taraftarlarımızı sağ duyuya ve  sakin olmaya  davet ediyoruz. Takıma zarar verecek davranışlardan kaçınsınlar. Tribünlerdeki sağ duyulu taraftarlarımız taşkınlık yapanları uyarsınlar. Elbette bu uyarıları sadece kendi taraftarlarımız için yapmıyorum. Komşumuz Kırşehirspor taraftarlarınıda sağduyuya davet ediyorum. Bu ligde mücadele etmek kolay değil. Bunun maddi manevi sosyal çok büyük sorumlulukları var. 
Yöneticilerin ,Teknik Sorumlular ve Futbolcuların emeklerine saygı duyulması gerekiyor. Takımını gerçekten seven takımına zarar vermez. Nevşehir olsun Kırşehir olsun , iyi oynayan kazansın, bu maçların herhangi bir olaylarla anılması hiç hoş değil.  Zira her iki takımda iki güzide ezeli dost ve kardeş şehirlerin takımları sonuçta. Bu maçlar ilk de değil sonda olmayacak. Nevşehirsporumuz gibi Kırşehirsporunda yeri asla bal ligi değil. İnşallah üst liglerde de yine dostça mücadelelerin sergileneceği maçlar oynarız.
Biz geçmişte yaşanmış çirkin olayların kan davasına dönüşmesini kesinlikle istemiyoruz..  
Ben bu maça açıkcası Kırşehirli kardeşlerimizin bu hafta sonu evlerine konuk oluyoruz diye düşünüyorum. İnanıyorum ki Kırşehirli dostlarımız bizleri en güzel şekilde ağırlayacaklardır.
Özellikle 
Tribün liderlerine bu maçta büyük görev düşüyor. Onlar taşkınlık yapanları uyaracaklar.
İnşallah sahadan üç puanla ayrılarak yolumuza devam edeceğiz” dedi .

Nevşehirspor Kulübü Başkan Yrd. Sedat Cantekin :Savaşa Gitmiyoruz ... Provokasyonlara gelmeyin !"
 
Pazar günü Yeşil KIrşehirspor ile komşu şehrimiz Kırşehir'de Ahi Evran'ın dizinin dibinde futbol musabakası oynayacağız.Bu musabakanın sadece futbol çerçevesinde iki komşuya yakışır şekilde geçmesini diliyorum.Her iki takım Taraftarı arasında haddini aşan yorumlara takımların taraftarlığına yakışmayan ifadelere kulak asmadan bunlara gerekli tepkiler konarak holiganlığa müsade etmeyelim.Futbol her iki takım içinde üç sonuçludur.Kim daha fazla haketmişse galip gelen o olur.Ama maç sonucu ne olursa olsun lütfen galip gelen hoşgörü ve sportmenlik olsun.
Maça gelince gerçekten çok çalıştık çok emek verdik ve şampiyonluğu çok istiyoruz bu doğrultuda takım kurduk.Bu maça yada başka maça çıkarken motivasyonumuz tamamen şampiyon olmak doğrultusunda.İyi bir arkadaşlık ve inanmış bir ekibimiz var herşeyden öte özlem ve heyecan içinde bir taraftar gurubumuz var. Bu maçtan galip gelerek liderliğimizi perçinlemek ve tarftarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz.Bizden emek ve istek, sonuç ise Allah'a aittir.Vesselam
.
KAZANANIN DOSTLUK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ!

Bundan bir yıl önce, Tarih:  2014 Bal ligi 6. grupta 3.lige çıkması mücadelesi veren iki kardeş şehir maçında istenmeyen olaylar yaşanmıştı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Kırşehirspor kendi sahasında şampiyonluk iddiası kalmayan Kırmızı - Beyazlı ekibimiz Nevşehirsporla 1-1 berabere kalınca maç sonu istenmeyen olaylar yaşanmış ve maç sonrası nahoş görüntüler Ulusal basında yer almıştı. Yaşanan olaylardan sonra Kırşehirspor'a büyük ceza gelmişti.

 Spora ve sportmenliğe yakışmayan tatsız olayların bir an önce unutulmasını umuyoruz.

Yer: Kırşehir Ahi Stadı
Saat: 13:30
Tarih: 15.11.2015 Pazar Günü
Hakem: 
Hasan Hacısalihoğlu

 

Bal Ligi 6.Grupta Puan Durumu: