Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi olan TFF.org üzerinden yapılacak başvurular, 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 17.00'de sona erecek.
Başvurular kapatıldıktan sonra yapılacak değerlendirmeler sonucunda puan sıralamasına göre katılımcılara kurs davetleri yapılacak.
Antrenör lisans kursları başvuruları 30 Eylül 2016  Cuma günü saat 17.00'ye kadar aşağıdaki link üzerinden yapılabilecektir. 
Başvuru sahiplerinin aşağıdaki konulara dikkat etmeleri gerekiyor.
Sistemdeki tüm ayrıntıları dikkatlice okuyarak ilerleyiniz, Sistemde size sorulan soruları kesinlikle doğru cevaplayınız. Aksi takdirde sistem sizi uygun olmayan bir kursa yönlendirecek ve bu durumda başvurunuz reddedilecek. Katılım koşulları için sizden istenilen tüm belgelere sahip olduğunuzdan emin olunuz. Kurslara ilişkin bütün duyurular başvuru formunda belirttiğiniz e-mail adresine ve telefon numarasına yapılacaktır. Bu nedenle, belirttiğiniz iletişim bilgilerinin kesinlikle kendinize ait olması gerekmektedir. Yanlış bir beyanla veya sahip olmadığınız bir belgeyle kursa katıldığınızın tespit edilmesi, kurstan ihraç edilmenize; eğer kursu tamamladıysanız diplomanızın iptaline neden olacaktır. Bu nedenle, sistemin son aşamasına geldiğinizde tekrar başa dönerek hiçbir hata yapmadığınıza emin olduktan sonra başvuru onayınızı yapınız. Kurs başvurusu yapan adayların, çalışma süresi hesaplamalarında 2016-2017 sezonu hariç çalıştıkları yılları dikkate alınacak.