NEVŞEHİR(MHA) Okul Sporları etkinlikleri çerçevesinde Artistik Cimnastik Yarışması 8 Nisan 2015 Çarşamba günü Gençlik Merkezi Cimnastik Salonunda yapılacak.

Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacak.

Yarışmalar; Minikler (B) kategorisinde mahalli, minikler (A), küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ise mahalli ve Türkiye birinciliği kademelerinde kız ve erkek okul takımları arasında ayrı ayrı olarak yapılacak.

Mahalli ve Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacaklar takımlar; Minikler (A) ve küçükler kategorisinde; en fazla 4 (3 asil +1 yedek) sporcu ile 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcıdan oluşacak. Yıldızlar ve gençler kategorisinde; en fazla 3 (2 asil+1yedek) sporcu ile 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcıdan oluşacak. Türkiye birinciliğine katılacak ferdi sporcu kafileleri; 1-6 olması halinde 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcı;

7-13 olması halinde 1 idareci, 2 çalıştırıcı veya sadece 3 çalıştırıcı; 14-20 olması halinde 1 idareci, 3 çalıştırıcı veya sadece 4 çalıştırıcı; 21 ve üzeri olması halinde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce belirlenecek yeterli sayıda idareci ve çalıştırıcıdan oluşacak.

İlan edilen Türkiye birinciliği yarışma programlarına göre müsabakaları erken sonuçlanan veya tamamlanan takımların/sporcuların yasal harcırahları, organizasyonu düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ayrılış evrakında belirtilen tarihe göre bağlı oldukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ödenecek. Mali konularla ilgili hususlarda Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği’ne göre yapılacak. Avans kapatma işlemleri kafile idarecisi veya çalıştırıcısı tarafınca yapılacaktır. Ödemelerde kafile onay listesi ödeme bordrosuna mutlaka eklenecek. İlk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve başarı belgesi, sporcularına ise madalya, dereceye giremeyen takımlara ise katılım belgesi verilecek. İlk dört dereceyi elde eden sporculara madalya verilecek.