Gençlerbirliği SK transferin son günlerinde, 30-31 Ağustos 2016 tarihlerinde; Kanada Süper Liginde oynayan Nevşehirli gurbetçi genç yıldız Resul Hasan Ertaş'ı Türkiye'ye getirdi.

Prensip anlaşmasına varılmasına rağmen, oyuncu kendisine verilen sözlerin tutulmaması üzerine son anda transferden vazgeçti.

Gençlerbirliği SK, Kanada'nın kendi milli takımına kazandırmak için teklif yaptığı Nevşehirli 23 yaşındaki gurbetçi yıldızı kadrosuna katmış olsaydı, Süper Lig ve  Türkiye A Milli Takımı da çok büyük bir yıldız kazanmış olacaktı. Son 3 sezonda Kanada Liginde MVP seçilen oyuncuya Türkiye'den daha önce bir büyük kulübün girişimde bulunduğu fakat Kanada Kulübü Toronto Croatia'nın transfere izin vermediği belirtildi.

Kulübü Toronto Croatia'dan ayrılan oyuncunun bonservisi elinde bulunuyor. Forvet, forvet arkası, kanatlar ve orta sahada oynayabilen oyuncunun gönlünün Türkiye A Milli takımından yana olduğu biliniyor. Resul Hasan Ertaş'ı Kanadalı yetkililerin Milli Takım için sürekli ikna etmeye çalıştığı hatta bunun için Kanada Milli Takımı Kaptan'ı Beşiktaşlı Atiba Hutchinson'ın da devreye girdiği bilgisine ulaşıldı. Henüz milli takım tercihini yapmamasından dolayı yerli statüsünde oynama hakkı'nı elinde bulunduran oyuncuya İngiltere, İspanya ve İtalya'dan da çeşitli tekliflerin olduğu biliniyor.

Kaynak: Canadian Sports News
                Gençlerbirliği Basın Ofisi
                Ülke TV
                Kanada News
                Ülke TV
                Kanada News


Haber: Mustafa Ferveren