Çat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının polis olmasından dolayı silahla iç içe olduğunu söyledi.

Bir gün babasının izniyle yaptığı atışta hedefi vurması üzerine bu konuda yeteneği olduğunu düşünerek, atıcılık sporuna başlamaya karar verdiğini anlatan Çat, babasının desteğiyle devam ettiği bu sporda tüm imkansızlıklara rağmen başarıya ulaşmak için yılmadan çalıştığını ifade etti.

 

Araç farında antrenman

 

Antrenmanlarını zor şartlar altında yaptığını aktaran Çat, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu tarafından 10-15 Mayıs tarihlerinde Mersin'de düzenlenen Ateşli-Havalı Silahlar Gençlik ve Spor Kupası müsabakalarında Nevşehir'i temsil ederek Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye 2'ncisi olduğunu kaydetti.

Yarışmalara hafta en az 2 gün antrenman yaparak, babasının nezaretinde hazırlandığını belirten Çat, şöyle konuştu:

"Antrenmanları Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne ait atış alanında yapıyorum. Babamın işi ve benim okulum nedeniyle ancak akşam saatlerinde çaışabiliyorduk. Akşam atış alanında aydınlatma sorunu olduğu için  çalışmalarımı yaparken otomobil farının ışığından yararlanıyoruz. Eğitimler sırasında haftada ortalama 250 mermi kullanıyorum. Belirli yazışmaların olması nedeniyle mermileri temin etmekte zorluk çekiyoruz. Bunun yanında kondisyon çalışmalarını da kendi imkanlarımla evdeki aletlerle yapmaya çalışıyorum."

Nevşehir'de kendisini geliştireceği bir tesis olmadığı için yetkililerden destek isteyen Çat, "Kara Kuvvetleri ve Polis Akademisi'nden gelen rakiplerim yarışmalara her türlü imkanı olan tesislerde hazırlanıyor. Ben ise antrenman yapacak yerimiz olmadığı için yarışmalara çok iyi hazırlanamadım. Açık havada çalıştığımız için çok zorlanıyorum" dedi.

Çat, Ağustos'ta yapılacak Zafer Kupası'na okulların tatil ve iklimin de daha müsait olması nedeniyle daha iyi hazırlanacağını, altın madalyayı kazanmak ve milli takım puanını yakalamak için çalıştığını kaydetti.

 

Hedefi olimpiyatlar

 

Hedefinin, milli takıma girerek 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu kaydeden Çat, "Soçi'de yapılan Kış Olimpiyatlarına 6 sporcu gitti ancak yarışmalarda başarısız dereceler alınması beni üzdü ve ülkeme şampiyonluk getirmek için daha fazla çalışmama neden oldu" diye konuştu.

Sadece ateşli silahlarda müsabakalara katıldığını söyleyen Çat, şunları kaydetti:

"İmkan olsa birkaç tane havalı müsabaka tabancası alınabilse takım olarak da müsabakalara katılabiliriz. İlimizde bu sporun gelişmesine önayak olabiliriz. Bilgi ve birikimimize güveniyoruz. Nevşehir'de atıcılık sporunun geliştirilerek bize katılacak, bizimle çalışacak arkadaşların olmasını çok isterim. Ancak hiçbir kurum ve kuruluştan destek bulamadığımız için şehrimizde bu sporun gelişmesine katkı sağlayamıyoruz, bu da beni çok üzüyor."

 

Nevşehir'deki tek lisanslı sporcu

 

Nevşehir Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Mesut Erdoğan ise başarılı sporcunun imkansızlıklar içerisinde olmasına rağmen iki Türkiye ikinciliği kazandığına dikkati çekti.

Nilüfer'in Nevşehir'deki ilk ve tek lisanslı sporcuları olduğunu vurgulayan Erdoğan,  "İmkansızlıklar içerisinde bu sporu ilerletmeye çalışıyoruz. Nevşehir İl Temsilciği'nin bir sporcusu var. Antrenörü yok, hakemi yok, malzemesi yok, hiçbir şeyi yok. Fakat buna rağmen sporcumuzun milli takıma girerek 2016 olimpiyatlara gideceğine inanıyoruz" diye konuştu