Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından, Kapadokya'da düzenlenen at yarışları ile bölge tanıtımına katkı sağlandı.

Göreme ilçesinde balon kalkış alanlarında gerçekleştirilen yarışmalara, ülkenin farklı noktalarından gelen biniciler atlarıyla katıldı. Bu yıl yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda, 74 at mücadele etti. 

Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelen Kapadokya'nın ve bölgenin geçmişte atlarıyla ünlü olmasıyla günümüzde de bu özelliğini ön plana çıkartmak ve turizm çeşitliliği yaratmak için düzenlenen şampiyonada "Kapadokya turizminde at ve binicilik faaliyetlerine ilgi her geçen yıl artarken, Turistler katıldıkları turlarla Avanos da ön plana çıkıyor.

Yarışmalarda, 3 Yıldız Türkiye Şampiyonası kategorisinde 99 kilometrelik parkurda, "Ardabey” isimli atıyla Yücel Körükcü birinci, “Safir” isimli atıyla Erkan Demir ikinci ve "Palmiye” isimli atıyla Kadir Baştuğ üçüncü oldu. 2 Yıldız Türkiye Kupası kategorisinde 76 kilometrelik parkurda, “Parlak” isimli atıyla Nagehan Tokmak birinciliği, “Biltekin” isimli atıyla Nergis Yörgüç ikinciliği, “Dilber” isimli atıyla Ekrem İlhan üçüncülüğü elde etti.

Avanoslu hemşerimiz Yücel KÖRÜKCÜ, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen, Atlı Dayanıklılık Türkiye Kupası ve Şampiyonasında 100 kilometre kategorisinde, Arda Bey isimli atıyla Türkiye 1.’si olarak ilçemizin adını duyurdu.

 Atlı Dayanıklılık Türkiye Kupası ve Şampiyonasında göğsümüzü kabartan hemşerimiz Yücel KÖRÜKCÜ’nün başarısının devamını dileriz.