Göreme’de düzenlenen yarışmayı AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet ali Tanrıver, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’in yanı sırada çok sayıda sporcu ve vatandaş takip etti.
 
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tarih ve kültür mirası olan at biniciliğinin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Cingil, “Kapadokya demek zaten Güzel Atlar Ülkesi demek. Böylesine anlamlı ve atlarla anılan bir bölgede bu etkinliği yapmak çok daha güzel oldu. Katılan sporcularımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Turizmin ev sporumuzun ayrıca ecdat kültürümüzün gelişmesi için Göreme her zaman ev sahipliği yapmaya hazır” dedi.
 
Geleneksel Spor Dalları Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu burada yaptığı açıklamada son dönemlerde televizyonlarda yayınlanan Diriliş ve benzer tarihi filmler sayesinde halkın geleneksel spor dallarına ilgisinin arttığını söyledi. Suluoğlu, "Türkiye Şampiyonası Atlı Okçuluk Yarı Final B Grubu’nun müsabakası için Kapadokya’dayız. Yaklaşık olarak 30 sporcu ile müsabakamızı yapıyoruz. Geleneksel spor dallarına Diriliş ve buna benzer tarihi dizilerin ekranlarda olması da halkımızı daha fazla geleneksel spor dallarına yönlendiriyor" diye konuştu.
 
Yarı finallerin Kapadokya bölgesinde gerçekleştirileceğini kaydeden Türk, finalin ise Ankara’da eylül ayı içerisinde yapılacağını sözlerine ekledi.