Avanos Cumhuriyet meydanından startı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından verilen yarı maratona Etiyopya, Kenya, Fas ve İrlanda'dan 15'i yabancı 200 atlet katıldı. Avanos merkez, Paşabağ, Zelve arasında 21 bin 100 metre koşan atletler sıcak havanın etkisi ile zor anlar yaşarken Avanos itfaiyesi koşunun yapıldığı parkurda su sıkarak atletleri serinletti. 
21 bin 100 metrelik koşu sonrası birinciliği Kenyalı atlet Moses Too, ikinciliği Jaouad Eljazduli, üçüncülüğü ise Chakir Boujatlouli aldı. Yarışmada 4.'cülüğü Yohannis Bekele Jida alırken beşinciliği ise Trabzon bölgesi atletlerinden Fatih Bilgiç aldı. 

Bayanlarda ise Türkiye'den Senem Çağlar birinci olurken, ikinciliği Kebire Elgmini üçüncülüğü ise Nestsaret aldı. Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü bu yıl ilki düzenlenen uluslar arası maratonun gelecek yıllarda geleneksel hale getirilerek katılımcı sayısının artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'da bu yıl ilki düzenlenmesine rağmen katılıcı sayısının oldukça fazla olduğunu söyledi. Atletizm Federasyonu Maraton ve Yol Koşuları sorumlusu Mithat Şahin ise ilki yapılmasına rağmen Avanos'da başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Avanos yarımaratonunun önümüzdeki yıl Atletizm Federasyonu aktivite takvimine alınacağını söyledi. Şahin, şöyle konuştu: 

" Kapadokya'da turizm ve atletizm sporunun birleştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması halinde bir çok ülkeye spor aktiviteli paket turizm hizmeti sunulabir. Antalya'da yapılan Yarı Maratona 800'ü yabancı 4 bin kişi katılıyor. Yarışma 15 günlük paket turlarla destekleniyor. Bu Avanos'ta yapılabilir." 

Yarımaraton'da dereceye girenlere ödülleri Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü tarafından verilirken yarışmanın birincisi Moses Too, Türkiye'de bir çok maratona ve yarışmaya katıldığını organizasyonun iyi olmasına rağmen havanın sıcaklığının kendisini biraz etkilediğini söyledi. 

Yarışmanın birincisine 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 2 bin 500 TL para ödülü verildi.