NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde Kayseri ilinde gerçekleştirilen, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in önderliğinde yapılan Futbol Buluşmaları Toplantılarında Türkiye genelinde profesyonel takımı bulunmayan illerin bir defaya mahsus Profesyonel liglere çıkarılması önerisinde bulunan isim ise Nevşehir ASKF Genel Başkanı Mustafa Avcı oldu.

Nevşehir’den örnek vererek önerisini ileten Nevşehir ASKF Genel Başkanı Mustafa Avcı, futbol konusunda son derece iyi konumda bulunan, alt yapıları, sahaları ile Türkiye’de bir çok ilin ilerisinde olan Nevşehir’de futbol oynayan gençlerin bir hedefinin bulunmadığından bahsetti.

Gençlerin önlerine bir hedef konulması gerektiğine dikkat çeken Avcı, “Türkiye genelinde profesyonel liglerde takımı bulunmayan illerimizin takımlarının bir defaya mahsus bu liglere çıkarılmasını istediğimizi Sayın Terim’e bizzat illetim. Futbol alt yapısı ve takım sayısı açısından ülkemizin bir çok ilinden çok daha ileri durumda bulunan ilimizde futbol oynayan gençlerin önüne bir hedef konulması gerektiğini dile getirdim. Futbol federasyonu tarafından konulacak çok katı kriterlerle bu takımların üçüncü lige çıkarılmasını istedim. İnşallah bu önerimiz kabul görür. Bundan bizlerde son derece mutlu oluruz” açıklamalarında bulundu.