Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol A Milli Takımı ile Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı'nı kabul etmişti. Ülkemizin gururu olan bu iki takımdan Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı'nda bir Avanoslu antrenör olarak görev yapıyor: Özgür Emrah Büken...
 
Temmuz Ayında İspanya'da yapılan Avrupa Şampiyonasında çeyrek finalde İtalya, yarı finalde Almanya'yı, finalde İngiltere'yi yenerek Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Antrenörü olarak görev yapan Özgür Emrah Büken Külliyedeki kabulde yer alan ekibiyle birlikte kutlamaları kabul etti.
Büken, 14 yıldır eski adıyla TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi yeni adıyla Gaziler Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Spor Alanları Bölümünde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak Güneydoğu'da Terörle mücadele ederken yaralanmış Gazilerimizi engelli sporlarına yönlendirip rehabilitasyonlarına katkıda bulunmaya çalışıyor.
 
Bu merkezde 14 yılda toplam 8 ayrı branş kurup 160 engelli lisanslı gazi, vazife malülü ve sivil sporcuya ulaşılmasında büyük pay sahibi.
 
Özgür Emrah Büken  ayrıca Anaerobik ve Aerobik performans üzerine Türkiye'de yüksek lisansını tamamlayarak bu dalda kondüsyonerlik yapan tek spor adamı.
FİB Haber İnternet Gazetesi olarak bir vatansever, bir spor adamı ve başarılı bir teknik antrenör olan Büken’i tebrik ediyor, çalılmalarında sonsuz başarılar diliyoruz.