Nevşehirli Boksör Esra Yıldız Dünya 2.si Oldu ...

 Nevşehir'de yaşayan Milli Boksörümüz  Esra Yıldız, babasının gözüne girmek için başladığı boksta dünya ikinciliği başta olmak üzere birçok şampiyonluk kazandı...

 - Milli Boksör Esra Yıldız:
- "Yaklaşık 3 yıl önce boksa başladım. Amacım, babamın gözüne girip kızları
Babasını etkilemek için boksa başladı, dünya ikincisi oldu "  

Nevşehir'de yaşayan Esra Yıldız, babasını etkilemek için başladığı boksta dünya ikinciliği başta olmak üzere birçok şampiyonluğa imza attı. 
Yıldız, yaptığı açıklamada, boksta bugüne kadar birçok başarıya imza atmasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. 
Erkek kardeşinin olmadığını ifade eden Yıldız, "Biz 4 kız kardeşiz, babam erkek çocuğunun olmasını çok istiyordu. Komşumuzun boksa giden bir erkek çocuğu vardı. Babam bu çocuğu çok seviyordu ve onunla çok ilgileniyordu. Bu durum hem benim çok dikkatimi çekiyordu. Ben de bu çocuğu kıskanmaya başlamıştım. 'Babam beni çok sevsin' diye komşumuzun oğlunun peşinden boksa başladım" diye konuştu. 
Kızların da erkeklerin yapabildiği şeyleri yapabileceğini babasına göstermek istediğini anlatan Yıldız, yaklaşık 3 yıl önce boksa başladığını kaydetti.
"Amacım babamın gözüne girip, kızlarında boks başta olmak üzere birçok şeyi erkekler gibi yapabildiğini göstermekti" diyen Yıldız, "Aldığım başarılarla bunu yaptığıma inanıyorum. Boksa başladığım ilk yıl Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonu oldum. Aynı yıl kendi kategorimde en dövüşken boksör seçildim. Ardından 2012'de Polonya'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Yıldızlar kategorisinde Avrupa 3'üncüsü oldum. Bu yıl Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonu olurken yine en dövüşken sporcu seçildim.

Yine Macaristan'da düzenlenen Avrupa Birliği Yılzdız, Genç ve Büyük Bayanlar boks şampiyonasında şampiyon olarak altın madalya kazandım. Bu yıl 2. AIBA Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasına katıldım. İrlandalı rakibimle berabere kaldık. Hakem, tercihini rakibimden yana kullanınca dünya ikincisi olarak şampiyonadan ayrılmak zorunda kaldım" ifadesini kullandı.
- "Babam beni daha çok sevmeye başladı"

Hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu belirten Yıldız, gelecek yılki gençlik olimpiyatları ile 2016'daki olimpiyatlara katılarak şampiyon olup altın madalya kazanmak istediğini anlattı.
Yıldız, boksta başarılarımın gelmesinin ardından babasının kendisine olan ilgisinin arttığını dile getirerek, "Başarılar geldikten sonra babam beni daha çok sevmeye başladı. Böylelikle de o çocuğu unutmuş oldu. Sürekli 'boksör kızım' diye çağırır. Beni daha çok sever ve önemser. Her istediğimi yapar. Boksa başlamam hayatımın dönüm noktası oldu. Ben de babama erkeklerin başarılı olabileceği bir sporda kızlarında başarılı olabileceğini gösterdim" dedi.
Yıldız Bayanlar Boks Milli Takım  Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar da Yıldız'ın, Yıldız Bayanlar Boks Milli Takımının kaptanı olduğunu vurgulayarak, Yıldız'ın katılacağı şampiyonalarda İstiklal Marşı'nı okutarak kendilerini gururlandıracağına inandığını kaydetti.

Nevşehirli Altınyıldız koleji öğrencisi Milli boksörümüz Esra Yıldız a bu büyük başarısı ve bize yaşattığı gurur nedeniyle bir kez daha tebrik ediyoruz.
İnşallah Çin de düzenlenecek  olan Olimpiyatlarda Türkiyemize altın madalya getirerek bir büyük gururu daha bizlere yaşatır.