Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında yürütülen “Badminton İle Engelleri Aşalım” projesi başladı.
 
 Özel eğitime muhtaç öğrencilerin spor aracılığı ile topluma kazandırılmasını amaçlayan proje Nevşehir’de büyük ilgi gördü. İlk olarak projeye 25 kişi ile başlandı.
 
 Damat İbrahim Paşa Spor salonunda haftanın iki günü, antrenman yaptıklarını belirten Gençlik Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Deniz BÖLÜKBAŞI, badminton branşında eğitim alan engellilerde yaşanan gelişmeleri öğretmenleriyle paylaştı. BÖLÜKBAŞI, projemiz 1 ay boyunca devam edecek, gösterilen ilgi karşısında projenin tamamlanmasının ardından da yetenekli olanların eğitimlere devam edeceklerini, hatta badminton takımı kuracaklarını söyledi.
 
 Balonlar ile badminton oynayan engelli kardeşlerimize birlikte badminton oynayan Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz ‘Engel tanımayan engelli çocuklarınızı tesislerimize getirin’ sloganı ile çıktığımız bu yolda solmuş yüzlere tebessüm ettirmek için var gücümüzle çalışacağız. Tesislerimiz Her Zaman Hizmetinizdedir, boş vakitlerinizde gelin spor yapın ” dedi.

 Antrenman sonunda, kaşkol ve bere hediye edilen engelli çocuklara kek ve meyve suyu da ikram edildi.