Bartınspor Nevşehirspor u kendi evinde ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yenmeyi başardı.Bartınspor bu galibiyetle grubta liderliğe otururken Nevşehirspor ise 4 maçta topladığı 4 puanla grupta sekizinci sırada yer alıyor...

Bartınspor,Bartın Atatürk Stadyumu’nda konuk ettiği temsilcimiz Nevşehirspor’u Tolga Çelme’nin ilk yarıda bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Bartınspor’da İlk Yarının Son Dakikasında Can Demirdöven’in Kırmızı Kart Görmesi Nedeniyle Maçın İkinci Yarısında 10 Kişi İle 50 Dakika Mücadele Eden Bartınspor,Taraftarının da Desteği İle Maçı Galip Bitirdi Ve Haftayı Tosya Belediyespor’la Aynı Puanda Lider Olarak Kapadı.

Karşılaşmayı CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartınspor Kulüp Başkanı Ercan Aydın ve Bartınspor yöneticileri birlikte takip ettiler.  

Nevşehirspor karşısında karşılaşmaya kalede Ayhan Öztürk, defans hattında Emrah Şenkal, Kadir Kamaz, Adnan Tuğçin Kadıoğlu, Gökhan Yetkin,  orta sahada Burak Ziyattin Altındaş, Kasım Abaş, Can Demirdöven, Kaan Demircan, Resul Furkan Demir ve ileri uçta Tolga Çelme ilk 11’i ile başlayan kırmızı siyahlı  Bartınspor üçüncü ve altıncı dakikalarda rakip kalede net fırsatlar yakalamasına karşın gole erişemedi.

Karşılaşmanın 13. Dakikası oynanırken rakip kalede baskı kuran Bartınspor’da sahanın başarılı isimlerinden Kaan Demircan ceza yayı üzerinde buluştuğu topu rakip savunmanın kapanmasıyla sağ kanata açtı ve sağ kanatta Kasım Abaş ceza alanı içerisine enfes  bir orta çıkarttı. Bu pozisyonda topa çok iyi yükselen Tolga Çelme şık bir faka vuruşu ile rakip kaleciyi avlayarak topu filelerle buluşturdu.

Gol sonrası saha içindeki futbolcular ve teknik heyetle birlikte tribünler büyük sevinç yaşarken Bartınspor rakip kaledeki etkisini artırmaya devam etti. Her iki ekibinde karşılıklı ataklarının oluştuğu ilk yarıda gergin anlarda yaşandı. Konuk ekip Nevşehirspor ve Bartınspor arasında yaşanan gerginliklere karşılaşmanın bayan hakemi Dilek Koçbay yerinde müdahalelerle engellemeye çalıştı. Dilek Koçbay’ın verdiği bazı kararlar tribünlerin ve futbolcuların tepkisini çekerken kalemizde yaşanan bir pozisyon sonrası her iki takım oyuncuları arasında gerilim üst seviyelere yükseldi. Bu pozisyonda her iki takımdan da sarı kartla cezalandırılan oyuncular olurken maçın 45. dakikasında Bartınspor’da Can Demirdöven rakibine yaptığı sert müdahale sonrası 2. sarı kart ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçın 2. yarısında 10 kişi oynayan Bartınspor kalesinde etkili olan konuk ekip Nevşehirspor 57. dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan etkili gelen Nevşehirspor’da sağ kanattan gelen ortaya penaltı noktası üzerinde Nevşehirspor oyuncusu Atilla Çalım kafa ile dokunurken kalecimiz Ayhan Öztürk başarılı bir kurtarış yaptı. Aynı dakika içinde kalemizde etkili olan konuk ekip atağında yine kalecimiz başarılı bir şekilde rakibin gol pozisyonunu engelledi.

Konuk ekip oyunun kontrolünü elinde tutmaya ve kalemizde pozisyonlar üretmeye çalışırken Bartınspor 2. yarıda oyuna dahil olan Hüseyin Vardar’la topu rakip sahada tutmaya çalıştı. Maçın 62. ve 70. dakikalarında golle burun buruna gelen konuk ekip ataklarında defansımız iki defa topu çizgiden çıkartarak mutlak golleri engellediler.

 Son dakikalarda rakibe daha az pozisyon veren ve 10 kişi mücadele etmesine karşın oyuna ağırlık koymak isteyen Bartınspor rakip ataklarına yerinde ve zamanında müdahalelerde bulunarak rakip sahada da tek toplarla etkili oldu.

Maça 5 dakika uzatma eklenirken uzatma dakikalarında Bartınspor’da tüm oyuncular var güçleriyle skoru koruma çabasına girdi ve ileri uçta top tutmaya çalıştı. Tüm tribünlerin heyecanla ve ayakta izledikleri karşılaşmada başka gol olmayınca Bartınspor ikinci yarısında 50 dakika 10 kişi mücadele ettiği karşılaşmayı ilk yarıda Tolga Çelme’nin kaydettiği golle 1-0 kazandı.