Nevşehir 1. Amatör futbol liginde oynanan karşılaşmada futbolcular maçın başlama vuruşu ile birlikte bir dakikalık oturma eylemi yaptılar. Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, tüm dünyanın, Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme seyirci kaldığı için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.
 Nevşehir 1. Amatör Ligi'nde mücadele eden Çat Gençlik Spor ile Kaymaklı Spor karşılaşmasında, maçın orta hakeminin başlama düdüğü ile birlikte her iki takımın futbolcuları sahada oturarak bir dakikalık eylem gerçekleştirdiler. Futbolcuların bir dakikalık eyleminin ardından, hakemin hava atışıyla birlikte maç kaldığı yerden devam etti.

 DURU: "TÜRKMENLERE YAPILAN ZULME KAYITSIZ KALAMAZDIK"
 Çat Belediye Başkanı Kamil Duru yaptığı açıklamada tüm dünyanın, Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme seyirci kaldıkları için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. Duru, “Çat Gençlik Spor Kulübü ve Nevşehir’de ki spor camiası olarak Suriye’de ki yapılan zulme özellikle Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme kayıtsız kalamazdık. Bizde tepkimizi bu şekilde gösterdik. Maçın başlangıç düdüğü ile birlikte 22 futbolcu ve hakemlerimiz bir dakika boyunca hiçbir şey yapmadan sahada beklediler. Bu ne içindi? Şu anda orada yapılan zulme, orada yapılan haksızlığa, insan katliamına sessiz kalan ve aynı sahada bekleyen 22 oyuncu gibi hiçbir şey yapmadan bekleyen ülkeler ve insanlarına bir göndermeydi bu. Fransa’da yapılan katliamda birleşen yüz binler maalesef Türkmenlere yapılan bu soykırımda hiç sesleri çıkmadan bekliyorlar. Bizde aynı şekilde tepkimizi onlara iletebilmek için bunu yaptık. Orada hayatını kaybeden tüm insanlara, Müslüman kardeşlerimize, soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

 GÜNEY: "SESİMİZİ DUYURMAK İSTEDİK"
 Çat Gençlik Spor Teknik Direktörü Tarkan Güney ise Türkmenlerin içerisinde bulunduğu durum nedeniyle böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Güney, “Suriye Bayırbucak’ta ki Türkmenlerin içerisinde bulunduğu duruma tepki amacıyla sesimizi duyurmak istedik. Bizde böyle bir eylem planladık ve uyguladık. İnşallah amacına ulaşır. Oradaki Türkmen kardeşlerimize bir nebze insanlarımızın duyarlılığı artar ve gerekli yardımları da yaparlar. Çok zor şartlarda oradaki insanlarımız basından takip ettiğimiz kadarıyla. Çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Hatta çoğu yerini yurdunu bırakıp bizim ülkemize geliyor. Türk milleti olarak Türk Devleti olarak oradaki Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bunu duyurmak için böyle bir eylem planladık. Umarım inşallah yerine ulaşır” diye konuştu.
 Çat Gençlik Spor futbol takımının Azeri futbolcusu Tarlan Ahmedov ise "Bayırbucak Türkmenlerine Allah’tan yardım diliyorum. Çünkü biz her zaman Azerbaycan olsun Türkiye olsun her zaman onların yanındayız” şeklinde konuştu.
 Eylemin ardından devam eden müsabakada Çat Gençlik Spor rakibi Kaymaklı Sporu 5-1'lik skorla mağlup etti.