NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda salon sporlarının vazgeçilmez adresi olan Damat İbrahimpaşa Spor Salonuna alternatif ikinci bir spor salonuna ihtiyaç duyulduğu gözleniyor.

İlimizdeki spor faaliyetlerinin çok büyük bir bölümünün yapıldığı spor salonunun aynı zamanda antrenman alanı olarak kullanılması bu ihtiyacı gündeme getirmiş durumda.

İlimizdeki Basketbol, Hentbol, Voleybol, Futsal, Masa Tenisi, Badminton gibi müsabakalarına ev sahipliği yapan Damat İbrahimpaşa Spor salonunun Spor kulüplerinin antrenmanlarına da ev sahipliği yapması Spor salonunun yükünü artırıyor.

Damat İbrahimpaşa Spor salonu bu denli yoğunluk yaşarken, Nevşehir il merkezinde Ticaret Meslek Lisesi bünyesindeki spor salonunun düğün salonu olarak hizmet vermesine bir anlam verilemiyor.

En azından antrenman salonu olarak kullanılabilecek olan Ticaret Meslek Lisesi spor salonunun yıllardır hiçbir Spor faaliyetinde kullanılmaması dikkatleri çekmeye devam ediyor. Sırf okula düğün organizasyonlarından gelir getirsin diye kullanılan Ticaret Spor salonunun çok kısa zaman içerisinde Gençlik Spor il müdürlüğüne devrinin gündeme gelmesi ise Damat İbrahimpaşa Spor salonunun yükünün azaltılması aşamasında olumlu bir gelişme olarak görülüyor.