Gerçeker; “Biz Bu Derneği Kulüplerimizi Öldürelim Diye Kurmadık”

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker, ilimiz futbolunun dünü ve bugününe dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜFAD çatısı altında bulunan antrenörlerin BAL Liginde mücadele eden Nevşehir Spor’u rahatlıkla çalıştırabilecek bilgi ve beceriye sahip bulunduklarına değinen TÜFAN Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker, bu derneğin ilimizdeki futbol takımlarını öldürmek için kurulmadığına da vurgu yaptı.

Gerçeker, “Bizim hiçbir kimse ile sorunumuz var. Derneği kurduktan sonra bütün paydaşlarımız olan ASKF, Hakemler ve Gözlemciler Derneğini ziyaret ettik. Fakat iadeyi ziyarette nezaketen de olsa yapılmadı. Belki unutmuşlardır diye düşünüyorum. İlimiz futbolunun gelişmesi için bizlere destek olmalarını istiyoruz. Örneğin hazırladığımız projeye destek olabilirler. Hakem derneği bize destek olmalı ki, karşısına çıkıp küfür eden olmasın. Aynı şey ASKF içinde diğer paydaşlarımız içinde geçerli. Ahlaklı sporcular yetiştirelim. Zaman zaman kamuoyunda konuşuluyor. Yeni Nevşehir Spor’u kurma amacımız ilimiz futbolunun bir adım daha ileri gitmesiydi. Fakat insanlar belli bir yere gelince farklı bir tarafa gidiyorlar. Beni alt yapı da ilah görüyorlar, sihirbaz görüyorlar. Böyle bir alt yapıya inanmadığım için görevi bıraktım. Keşke Nevşehir Spor bünyesinde 5-6 antrenör çalışsa. Bunlar tüm il genelinde tarama yapıp başarılı sporcuları Nevşehir Spor bünyesine katabilseydi. Eğer öyle yapılsaydı bugün 5-6 sporcumuz oynuyordu Nevşehir Spor’da. 1985 yılında bütün yabancı futbolcularımız kaçmış sadece yerli futbolcularımız kalmış. Seydişehir Spor ile maçımız var ve rakibimiz Şampiyonluğa oynuyor. Avanos’ta kamptayız. Bir büyüğümüz geldi ve elinde bir çanta dolusu para var. Bizden maçı bırakmamızı istedi. O takım bizi döve döve de yenerdi ama biz maça çıkıp aslanlar gibi mücadele edip berabere kaldık. İşte bu duyguları taşıyan futbolcular yetiştirirsek futbolumuz bir adım daha ileri gider. Eğer bu söylediklerimizi Nevşehir Spor yöneticileri yanlış anlarsa bilemem. Bizim antrenörlerimiz arasında Bölgesel amatör ligdeki takımımızı çalıştıracak antrenörümüz yok mu?. 80 üyesi bulunan bu dernekten hayli hayli öyle antrenörler de çıkar. Ve emin olun Nevşehir’den giden paraların yarısına daha iyi iş yapacak arkadaşlarımız var. Burada çuvaldızı kendimize batırmamız lazım. Biz kulüpleri öldürmek için bu derneği kurmadık. Emin olun en temiz derneklerden biriyiz. Diğerleri kirli diye demiyorum” şeklinde konuştu.