NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen  1. Bölge (İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu) Atletizm Şampiyonası'nda Nevşehir de temsil edilecek.

Şampiyonaya Kapadokya Mavi Umut Gençlik ve Spor Kulübü, dört sporcu ile katılacak.

2010 yılında kurulan Kapadokya Mavi Umut Gençlik ve Spor Kulübü Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde faaliyetlerini sürdürüyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Erhan Akın yürütüyor.

Spor Kulübü daha önce, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED)  2013 yılı faaliyet programında yer alan “İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi Atletizm, Masa Tenisi ve Yüzme Şampiyonaları”na katılmış ve atletizm branşında yapılan müsabakalar sonucunda ı 2 Altın, 4 Gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmışlardı.

Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kulüp sporcularının önümüzdeki günlerde Antalya'da düzenlenecek olan yarışmalarda özellikle atletizm alanında başarı yakalaması bekleniyor.