NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de futbola başlama yaşının düşürülmesinde önemli etkenlerden biri olan Minikler ligi ve Küçükler ligi müsabakaları ilimizde de düzenlenmeye devam edecek.

İlimiz Nevşehir de bulunan futbol kulüplerinin özverileri ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun girişimleri doğrultusunda düzenlenen küçükler ligine bu yıl bir yenisi daha eklenecek. Nevşehir’de düzenlenen U-11, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 liglerinin ardından bu kez U-12 Ligi bu yıl ilk kez organize edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, İlimizde 10 yaşına kadar düşen futbola başlama yaşının bu seviyelere indirilmesinde en büyük etkenlerden birinin Küçükler ve Minikler liglerinin düzenlenmesi olduğunu dile getirdi.

Önümüzdeki aylarda düzenlenmesi planlanan U-12 Liginin de bu aşamada futbol alt yapısının güçlendirilmesi için önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Avcı, “Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl ilimizde U-11 Ligini ilk kez düzenlemiştik. Bu yıl da U-12 futbol ligini düzenleyeceğiz. Bu müsabakalara katılan takım sayısının ve Sporcu sayısının artırılması ilimizde futbol alt yapısının geleceğine yeni bir önemli adımın atılmasını sağlayacak” dedi.