Bölgesel amatör ligde ligin tamamlanmasına iki hafta kala Kırmızı beyazlı takımın şampiyonluk hayali bu sezonda gerçekleşmedi. Grupta Yozgat Spor ya da Kırıkkale Spor ekiplerinden birinin Şampiyonluğu paylaşması bekleniyor. Peki 5 sezondur takımın yönetiminde bulunan Necmi Cantekin ve yönetimi mi başarısız, yoksa Nevşehir’de halen İlin profesyonel liglerde bir ekibinin olmayışının eksikliği yeterince hissedilmiyor mu?.
Genel itibariyle bakıldığında; Kırmızı beyazlı takımın başında 5 sezondur mücadele veren Necmi Cantekin ve yönetimine direkt başarısızlar diyebilmek zor. Zira, icra kıskacında kalan Nevşehir Spor takımını yeniden dirilten, Bölgesel amatör ligde temsil edilebilmesini sağlayan da Cantekin ve yönetimi oldu.
İlimizde özellikle son birkaç sezondun Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in maddi – manevi katkılarıyla da ayakta durup ligde mücadele veren Kırmızı beyazlılarda Cantekin ve beraberindeki yönetime yapılan en önemli eleştirilerden biri Cantekin ailesinin takımı bir aile şirketi gibi yönetmesi. Bu konudaki eleştirilere zaman zaman cevap veren Kulüp başkanının “Bizden daha iyi bu takımı yönetecek varsa buyursun gelsin” türündeki açıklamaları da kulaklardan silinmiş değil.
Geçtiğimiz günlerde bir yerel gazeteye önümüzdeki yıl takımın başında olmak istemediklerine dair açıklamalarda bulunan Kulüp yöneticisinin bu açıklamalarının ardından lig bitimiyle birlikte Nevşehir Spor’da yepyeni bir süreç yaşanmaya başlanacak. Acaba Cantekin ailesi o açıklamalar ışığında takımı ortada mı bırakacak, yönetim istifa mı edecek, takımı sırtlayacak yeni bir yönetim ortaya çıkacak mı, çıkarsa yeni sezon da hedefler ne olacak?.
Bu soruların tamamının cevabı 2 hafta sonra yaşanmaya başlanacak sürecin ardından yanıt bulacak.